Крок у Світ професій «Кухар»

 

Пізнати первинні аспекти професії кухар та навчитися секретам приготування кулінарних страв допоможе гурток професійного спрямування Крок у Світ професії «Кухар» для учнів, вихованців 7-9 класів.

Зміст програми спрямований на вироблення умінь і навичок приготування та оформлення різноманітних кулінарних страв та кондитерських виробів.

Головною метою змісту програми курсу є:

  • ознайомлення вихованців з технологією приготування страв, будовою обладнання, пристосування і інструменти, які застосовуються при виконанні кулінарних робіт;
  • розвиток вміння вихованців готувати прості кулінарні страви та способи їх оздоблення;
  • оволодіння прийомами користування інструментами, пристосуваннями, які застосовуються при виконанні кулінарних робіт;
  • дотримання вимог санітарії та гігієни, безпеки праці.

Навчально-виховні завдання вирішують головним чином у процесі практичного навчання.

У процесі засвоєння змісту курсу передбачене використання різноманітної наочності інформаційно-комунікаційних технологій.

У процесі практичних робіт вихованці вдосконалюють практичні вміння й навички приготування та оформлення різноманітних кулінарних страв та кондитерських виробів.

Особлива увага приділяється формуванню у вихованців правильних прийомів робіт (поза, темп, ритм рухів). Першочергове значення надається вивченню вимог організації робочого місця й безпеки праці. Заняття проводяться у спеціально обладнаній кухні-лабораторії.

Розклад занять

Адреса, 
№ кабінету

№ групи

Клас

Графік занять

Керівник гуртка

вул. М. Лагунової, 17-А,
каб. №16

17.1 (г)

8-9

Вт.: 1530-1850

Чт.: 1530-1710

Павленко
Інна Петрівна

17.2 (г)

7-8

Пн.: 1530-1710

Ср.: 1530-1850

 

КОРИСНІ ПОСИЛАННЯ