Виховні заходи з нагоди Міжнародного дня боротьби з насильством і булінгом

З 2020 року, за рішенням ЮНЕСКО, у перший четвер листопада відзначається Міжнародний день боротьби з насильством і булінгом у школі. Це важливе нагадування для всього світу про те, що будь яка форма насильства, пов'язаного зі школою, порушує право на освіту, здоров'я та добробут учнів.

З 6 по 17 листопада 2023 року соціальний педагог Тетяна Кучерява спільно з практичним психологом Іванною Шкурай провели виховні години у 5 - 9 класах з нагоди Міжнародного дня боротьби з насильством і булінгом у закладах освіти. Метою бесід було підвищення обізнаності про проблему булінгу, його види та негативний вплив на здоров'я, добробут та навчання дітей.

Для моніторингу явища булінгу серед учнів було проведено анонімне анкетування за допомогою напівпроективної методики для детального дослідження булінгу (цькування) «Ситуація» (за Л. Найдьоновою), результати якого будуть враховані в подальшій роботі.

Наприкінці заняття з метою формування навичок взаємодії, терпіння, спокою, спільного виконання завдання було проведено практикум для встановлення довірливих стосунків у групі «Малюнок з каракулів». Учні з задоволенням обговорили результати роботи, почуття від малюнків, і вклад кожного у спільну справу.

 

Тетяна КУЧЕРЯВА,

соціальний педагог

КОРИСНІ ПОСИЛАННЯ

 

СОЦІАЛЬНІ МЕРЕЖІ

 

 

Вхід