Відроджуємо українські традиції

Сезон зимових свят в Україні розпочинається всередині грудня. Велика частина зимових традицій припадала саме на Різдво, яке передувало іншим святам. Різдво для українців – це дуже родинне свято, тому більшість обрядів проводилися у вузькому сімейному колі. Традиційно, 12 днів після Різдва Христового називають Святками і триватимуть вони аж до Водохреща 19 січня.

13 січня 2022 року учні 5 класу ЗОШ І-ІІ ступенів БНВО готували проєкти «В гості до Різдва». Прийшовши із канікул, діти об’єдналися у команди, кожна з яких презентували: чи то коляду, чи то щедрівку разом із щирими віншуваннями. Діти старалися передати отой радісний дух Різдва своїм друзям, класному керівнику, тому що українські традиції дивують своєю магією доброти та радості. І одна із найяскравіших традицій Різдвяних свят – це колядки та щедрівки. Вони є обрядовими піснями, які діти співають для дорослих, у них діти бажають здоров'я, достатку, родинного затишку господарям та отримують натомість гостинці. Не залишилися без солодких гостинців і сьогоднішні колядники, слідуючи добрим українським традиціям класний керівник на правах господаря віддячила дітям за теплі привітання.

На превеликий жаль стрімкість і динамічність сучасного життя, велика завантаженість наших співвітчизників насущними справами та проблемами, які постійно приходиться вирішувати, не дає змогу з достатньою уважністю ставитися до святкування традиційних українських свят. Але попри все, на щастя, і сьогодні існує багато родин, які з повагою відносяться до традицій нашого народу, що складалися віками.

 

Вікторія Поплавська,
класний керівник

 

 

Архів2022: 

КОРИСНІ ПОСИЛАННЯ

 

СОЦІАЛЬНІ МЕРЕЖІ

 

 

Вхід