Емпатійне спілкування в педагогічному колективі

28 та 29 грудня 2021 року серед педагогів Броварського навчально-виховного об’єднання проводилися заняття з елементами тренінгу на тему «Емпатійне спілкування в педагогічному колективі» з метою сприяння розвиткові педагогічної емпатії та збалансованості міжособистісних відносин на індивідуальному, груповому або іншому рівнях.

Актуальність та важливість саме даної тематики пов’язана з тим, що емпатія як психологічний феномен має суттєвий вплив на всю особистість, підвищує мотивацію та продуктивність праці. Крім того, враховуючи карантинні обмеження та введення дистанційних форм навчання, проблема міжособистісної комунікації стає ще більш актуальною.

Під час тренінгу педагоги виконували вправи на розвиток рефлексії, емпатії, розвиток уміння слухати і розуміти почуття та настрій свого співрозмовника. Також педагоги мали можливість подискутувати з приводу питання щодо емпатійних здібностей (вроджені чи набуті); цікавилися, як можна визначити рівень емпатії і який її рівень є оптимальним для ефективних поведінкових стратегій. Педагогам було запропоновано дати відповіді на запитання опитувальника Альберта Мехрабіана «Шкала емоційного відгуку».

Пам’ятаймо, що якісний процес комунікації потребує емоційного контакту співрозмовників! Взаєморозумінню сприяють добрі, чуйні, уважні відносини між людьми!

 

 

Ганна Андрющенко,
практичний психолог
Катерина Новацька,
практичний психолог, соціальний педагог

 

 

Архів2021: 

КОРИСНІ ПОСИЛАННЯ

 

СОЦІАЛЬНІ МЕРЕЖІ

 

 

Вхід