Міський етап Всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт учнів-членів МАН України

З 01 грудня 2016 року у нашому місті розпочався І (міський) етап Всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт учнів-членів МАН України. 

2 грудня 32 юних дослідника написали контрольні роботи з базових предметів відповідно до напрямку своїх досліджень. 

13 грудня відбувся захист дослідницьких робіт у фізико-математичному відділенні. У цьому році на розгляд журі було подано дві наукових роботи та п’ять заявок на тезисні виступи. У секції «Аерофізика та космічні дослідження» захищав свою науково-дослідницьку роботу Босий Іван, учень 11 класу Ліцею технологічного профілю БНВО. У секції «Математичне моделювання» - Познякова Ірина, учениця 11 класу спеціалізованої школи №7. З тезами майбутніх робіт виступили слухачі відділення Математики Куца Дар’я, учениця 9 класу ЗОШ №2, та Мельниченко Гліб, учень 9 класу СШ №7.

Робота Познякової Ірини «Фактори енергозбереження в архітектурному проектуванні (на прикладі математики й архітектури)», за рішенням журі конкурсу, зайняла І призове місце,  а «Практичне використання космонавтики» Босого Івана – ІІ місце.

 

14 грудня відбувся захист дослідницьких робіт у відділенні Літературознавства, фольклористики та мистецтвознавства, у секції Українська мова відділення Мовознавства. На розгляд журі було подано:

У секцію «Українська мова» - дві дослідницьких роботи: «Синтаксичні засоби експресивності в поезії Ірини Жиленко (Клименко Олександра, 10 клас Броварської гімназії ім. С.І.Олійника), «Стилістичні засоби мовлення, засновані на антонімії, у поезіях Ліни Костенко» (Полозук Ірина, 11 клас Ліцею технологічного профілю БНВО) та два тезисних виступи (Бурдейна Анастасія, 10 клас Ліцею технологічного профілю БНВО, та Бойко Владислава, 8 клас БСШ №7).

У секцію «Українська література» - дві дослідницьких роботи: «Синтез мистецтв у новелах Михайла Коцюбинського» (Дараган Яна, 11 клас Броварської ЗОШ №2), «Художнє осмислення буття у творчості Лариси Петрової» (Хіцкова Анна, 11 клас Броварської ЗОШ № 1).

У секцію «Мистецтвознавство» - одна робота «Прикраси із полімерної глини як вид сучасного ювелірного мистецтва» (Лук’яненко Ірина, 9 клас Броварської ЗОШ №10) та два тезисних виступи (Стремецька Анастасія, 9 клас Броварської ЗОШ №10, Борець Катерина, 9 клас Броварської ЗОШ №10).

Дослідження Клименко Олександри та Хіцкової Анни, на думку журі, заслуговують право бути представленими на обласний етап конкурсу-захисту.

 

15 грудня 2016 року відбувся захист дослідницьких робіт у найбільш численних відділеннях міського територіального осередку Малої академії наук – Хімії та біології, Екології та аграрних наук. У цьому році на розгляд журі було подано 17 наукових робіт та 9 заявок на тезисні виступи.

Теми науково-дослідницьких робіт були досить різноманітні: «Лікарські рослини Броварщини, їх застосування в медичній практиці», «Застосування зубних паст індивідуального виробництва у профілактиці підліткового карієсу», «Дослідження впливу анестезії на здоров’я людини», «Вивчення реакції етерифікації на прикладі рослини Dictamnus Albus», «Участь простаноїдів у механізмі скорочення ворітної вени під дією норадреналіну», «Унікальні властивості головного мозку людини», «Експериментальне доведення користі молюсків Theodoxus fluvіatilis та Dreissena polymorfha в домашньому акваріумі», «Дослідження вмісту нітратів в овочах та їх вплив на здоров’я людини», «Імунологічні зміни в організмі людини внаслідок негативного впливу сполук Гідраргіруму».

Приємно відзначити те, що серед учасників конкурсу-захисту збільшилась кількість учнів 8 класів навчальних закладів міста. Участь у засіданні відділень надає їм можливість перейняти досвід захисту науково-дослідницької роботи у старшокласників.

 

Юні знавці історії, географії, теології, іноземних мов 16 грудня 2016 року захищали свої науково-дослідницькі роботи у відділеннях Мовознавства, Історії, Наук про Землю, Філософії та суспільствознавства.

На розгляд журі було подано три роботи у секцію «Англійська мова»:

«Лінгвістичні особливості гендерного аспекту в англомовних рекламних текстах друкованих ЗМІ» (Солопов Нікіта, 11 клас БСШ №5);

«Вплив сленгу на мову та місце сленгової лексики у молодіжному мовленні» (Колеганов Євгеній. 11 клас, БСШ №7);

«Магія і чари у казках Джоан Ролінг як літературний прийом, що переконує нас у реальності духовного світу» (Мордас Олена, 11 клас, БСШ №7).

Із тезовими доповідями майбутніх науково-дослідницьких робіт виступали слухачі відділення Виноградова Аріна, Корчинська Катерина та дійсний член МАН Лещик Ірина.

У секції «Історичне краєзнавство» захищала своє дослідження «Випускники та випускниці – цього гнізда високі птиці (люди мистецтва – випускники Броварської ЗОШ №1)» Щербак Анастасія (11 клас, БЗОШ №1).

«Вшанування пам’яті Василя Стуса в Україні» - тема науково-дослідницької роботи Іванової Олександри (11 клас, БСШ №5), яка була подана у секцію «Історія України».

На захист у секції «Теологія, релігієзнавство та історія релігії» відділення Філософії та суспільствознавства була представлена робота «Партнерська модель співпраці релігійних громад, влади та територіальної громади» Макаренко Анни (10 клас БСШ №7).

Інтерактивну карту Броварщини презентував під час захисту свого дослідження «Рекреаційно-туристичні ресурси Броварського району Лещенко Дмитро (10 клас, БНВК) у секції «Географія та ландшафтознавство».

Про початок своєї наукової роботи заявили слухачі міського територіального осередку Малої академії наук Руденко Анастасія, Кузьменко Вікторія, Повідзіон Олександр, Ляшук Вікторія та Богатірьов Владислав.

Бажаємо нашим науковцям творчих злетів та нових цікавих робіт!

 

Результати проведення І (міського) етапу Всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт учнів-членів МАН України у 2016/2017 навчальному році (наказ управління освіти і науки Броварської міської ради від 23.12.2016 №463)

 

 О.О.Панкова,
керівник міського територіального осередку МАН

 

 

КОРИСНІ ПОСИЛАННЯ

 

СОЦІАЛЬНІ МЕРЕЖІ

 

 

Вхід