Продовжуємо розвивати культуру піклування про ментальне здоров’я серед учнів

7 квітня кожного року відзначається Всесвітній день здоров'я, мета святкування якого - привернення уваги людства до важливості збереження здоров’я та донесення знань підростаючому поколінню про складові здоров‘я та розвиток корисних звичок для його підтримки.

У наш час здоров'я – це не тільки про відсутність хвороб, а фізична та психологічна гармонія людини. Зауважимо, що щоденно на фізичне і ментальне (психічне) здоров‘я впливає багато чинників. Проблеми ментального здоров’я можуть негативно впливати на процес навчання, мислення, настрій та поведінку дітей (тобто на те, як вони думають, відчувають, діють).

Учні 1-4-х класів на заняттях з елементами тренінгу з практичним психологом на тему «Що я знаю про здоров’я?» обговорювали асоціації щодо поняття «здоров’я»; говорили про те, що здоров‘я – найвища цінність; зробили «книжечку-розмальовку», як нагадування про способи збереження фізичного та ментального здоров’я.

Учні 5-9-х класів під час занять з психологом ознайомилися із «Тарілкою здорового харчування»; обговорили, як харчування впливає на фізичне здоров’я та, навіть, на наше мислення і на настрій; отримали пам’ятки про підтримку здорового способу життя.

Отже, пам’ятаймо, що наше здоров’я – в наших руках! Цінуймо та бережімо його!

 

Психологічна служба

Архів2024: 

КОРИСНІ ПОСИЛАННЯ

 

СОЦІАЛЬНІ МЕРЕЖІ

 

 

Вхід