Шкільний урок волонтерства «Як творити добро тут і зараз»

18-19 квітня 2024 року серед здобувачів освіти 7-9 класів було проведено шкільний урок волонтерства.

Метою уроку було роз’яснення суті поняття «волонтер», «волонтерська діяльність», ознайомлення учнів з основними характеристиками та видами волонтерської діяльності, визначити, навіщо люди волонтерять.

Учні поділилися своїми думками щодо того, хто такі волонтери, навіщо вони займаються волонтерською діяльністю та які проблеми намагаються вирішити. Також учні обговорили, які соціальні проблеми їх хвилюють та подумали, в яких сферах волонтерства вони можуть задіяти свої знання та вміння. 

Діти погодилися, що волонтерство – це не тільки про віддачу. Волонтерство – це інструмент, з допомогою якого можна розвинути кожну зі сфер свого життя та духовно збагатитися, здобути нові знання та досвід, цікаві знайомства.

Оскільки волонтер - це проактивна людина, яка завжди має бути в добрій формі, учні з радістю взяли участь у волонтерській руханці, а після цього з гарним настроєм послухали розповідь про відомих світових та українських волонтерів.

Учні 8-9 класів взяли участь в опитуванні від U-Report – цифрової платформи Представництва Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ) в Україні. Діти відповіли на важливі питання не тільки в контексті уроку волонтерства, а й для цілої країни.

Крім того, діти ділилися досвідом з власного життя, розповіли історії родичів та знайомих, які активно займаються волонтерською діяльністю.

Волонтерство – доступне кожному, навіть наші невеличкі дії можуть змінювати світ на краще. На уроці діти активно обговорювали, в яких сферах та для кого вони можуть бути корисними, тому ми щиро сподіваємося, що шкільний урок волонтерства надихне учнів волонтерити в майбутньому!  

                                                                        

Тетяна КУЧЕРЯВА,

соціальний педагог

Психологічна служба: 
Архів2024: 

КОРИСНІ ПОСИЛАННЯ

 

СОЦІАЛЬНІ МЕРЕЖІ

 

 

Вхід