Декада професій «Кухар» та «Кондитер»

Бути кухарем – престижно!
Кондитером – дивовижно!
Творчість рук, спокій сердець –
нашим витворам вінець.

 

Відповідно до плану профорієнтаційної роботи на 2015-2016 н.р. з 14 по 23 березня 2016 року, з метою популяризації професій, підвищення професійних знань, розвитку професійних здібностей, культури мови, виховання любові до праці, почуття відповідальності, уміння працювати у колективі, було проведено декаду професій «Кухар» та «Кондитер».

17 квітня 2016 року для учнів 1 класу Загальноосвітньої школи І-ІІ ст. БНВО та 21 березня 2016 року для вихованців Центру розвитку дитини групи «Малятко» вчитель технологій А.І.Орещенко провела виховний захід на тему: «Подорож до країни чаклунів-кондитерів». Діти ознайомились з вимогами до професії «Кондитер», обладнанням, інструментами. спецодягом професіонала. Для закріплення знань майбутні кондитери ліпили пташок. Наприкінці заняття Антоніна Іванівна діток пригостила свіжою запашною випічкою «Пташки».

22 березня 2016 року вчитель технологій Мухіна С.Л. для вихованців Центру позашкільної освіти провела бесіду на тему: «Дороге яєчко до Великодня», з метою розвитку інтересу до українських традицій, професії кухар, пам’яті, уваги, логічного мислення, виховання любові до кухарів та культури спілкування

22 березня 2016 року для вихованців Центру розвитку дитини групи «Сонечко» Світлана Леонідівна провела:

  • екскурсію до кабінету з технології приготування їжі з основами товарознавства, устаткування підприємств харчування, організації виробництва та обслуговування з метою ознайомлення з професією кухар;
  • виховний захід на тему: «Його величність хліб» з метою розвитку інтересу та поваги до професії кухар, уваги, пам’яті, логічного мислення, ознайомлення дітей з історією виникнення хліба. Систематизації знань про працю хлібороба, комбайнера, тракториста, пекаря, водія, виховання любові до кухарів, культури спілкування, бережного ставлення до хліба, відчуття подяки та поваги до людей, що вирощують і печуть хліб. Наприкінці заходу діти виконали практичну роботу

Декада професії кухар – це свято професії, на якому в різних конкурсах демонструвалися досягнення, вміння, практичні навики учнів. Це Декада – яка поєднує учнів та вихованців БНВО в Світі кулінарних захоплень.

 

Світлана Кисіль,
методист з профорієнтаційної роботи

 

 

Діяльність: 

КОРИСНІ ПОСИЛАННЯ

 

СОЦІАЛЬНІ МЕРЕЖІ

 

 

Вхід