23 листопада 2021 року учні 4-А класу реалізували STEM-проєкт за темою «Здорове харчування». Вивчаючи матеріал курсу «Абетка харчування», діти дослідили сезонні продукти, їх цінність, а на уроці «Я досліджую світ» дізналися, що таке енергія, звідки ми беремо енергію для свого організму, що є джерелом енергії для нас. На ранковому колі діти здійснили віртуальну подорож до музею картоплі, дізналися, що в картоплі є крохмаль. Його додають як згущувач у кисіль, кетчуп, соуси. Але не доброчесні виробники використовують цей порошок там, де його не має бути. У ході проведеного експерименту учні переконалися, що крохмаль міститься, окрім картоплі і рису, у плавленому сирку, кисломолочному сирі, йогурті. Там їх бути не повинно. Підведення підсумків було у вигляді мініреклами, де діти звернули увагу на здорове харчування.
Олена Стенченко,
учителька 4-А класу