«Доки пам’ять в серці не згасає»

"Згадайте нас - бо ми колись жили.
Зроніть сльозу і хай не згасне свічка!
Ми в цій землі житами проросли,
Щоб голоду не знали люди вічно."

Україна у своїй історії пережила багато трагічних сторінок. Однією із найтрагічніших та найтяжчих із них став Голодомор, який тричі вчиняв комуністичний режим. Мільйони безневинних українців були замордовані голодом та померли страшною смертю. Радянська влада намагалась знищити нас як націю, заборонити все українське – мову, культуру, традиції, стерти українську ідентичність. На жаль, історія повторюється. Росія вкотре здійснює геноцид проти українців. Нинішня російська жорстока агресія спрямована на знищення нас як нації, на знищення нашої держави. Але ми ніколи не здамося і не підкоримося російським окупантам. Їм не вдалось та ніколи не вдасться зруйнувати наш дух. Ми обовʼязково вистоїмо та переможемо!

Цього року, 25 листопада, Україна відзначала 90-і роковини Голодомору 1932–1933 років. Удруге пам’ятні дні відбудуться під час повномасштабної війни.

На виконання указу Президента України № 598/2021 «Про заходи у зв'язку з 90-ми роковинами Голодомору 1932 - 1933 років в Україні» та з метою гідного вшанування пам'яті жертв голодоморів в Україні, патріотичного виховання підростаючого покоління в Броварському ліцеї №11 відбувся цикл заходів з цієї нагоди:

  •  початкова ланка (1-4 клас) провела бесіди «День пам’яті жертв голодомору 1932 – 1933 років в Україні», «Україна. Геноцид голодом», «Не згасне в серці пам’яті свіча», переглянули фрагмент відео «Не згасне в серці пам’яті свіча», розмалювали свічку пам’яті;
  •  середня ланка (5 – 9 класи) провели виховні години «Минуле стукає в наші серця», «Чорні крила голодомору», «Незабудки пам’яті».

 Протягом тижня  у ЦПО було проведено гурткові заняття на тему: "Голодомор", де діти виготовляли колоски, вшановуючи пам'ять загиблих. 

24 листопада була проведена загальношкільна  акція «Ти, приніс мені яблуко?». Під час проведення заходу вихованці, затамувавши подих, слухали розповідь про жахливі роки Голодомору в Україні, як на той час довелося людям виживати. Діти запам’ятали, що Голодомор 1932-1933 років був наслідком не стихійного лиха, а спланованих системних заходів тоталітарного комуністичного режиму, був злочином геноциду.

 

Олена ЗАХАРЧЕНКО, культорганізатор

Архів2023: 

КОРИСНІ ПОСИЛАННЯ

 

СОЦІАЛЬНІ МЕРЕЖІ

 

 

Вхід