Підсумки місячника «За здорове життя»

У період з 16 жовтня по 18 листопада 2023 року у Броварському ліцеї № 11  було проведено  місячник «За здорове життя».

Метою заходу було збереження і зміцнення здоров’я молодого покоління – найважливішої одиниці освітнього простору.  Педагогічний колектив, включно із вихователями, учителями та керівниками гуртків,  підготував та провів цікаві й креативні заходи, спрямовані на виховання та прищеплення культури активного та здорового способів життя. Також було приділено увагу формуванню особистості без шкідливих звичок, вихованню усвідомлення цінності відмінного стану здоров’я, мотивації до самовиховання й рефлексії та задоволенню емоційних потреб.

Місячник складався з наступних тематичних тижнів: тиждень здорового харчування, тиждень гігієни, тиждень фізичного здоров‘я, тиждень шкідливих звичок, тиждень психічного здоров'я.

Перший тиждень було присвячено здоровому харчуванню: з учнями було проведено бесіди, діти переглядали відео про корисні продукти та грали в ігри "Здоровий вибір".

На другому тижні проведено заходи, метою яких було розвивати й контролювати знання дітей про особисту гігієну: учні малювали плакати, дивилися відео, грали в тематичні ігри.

Третій тиждень був присвячений фізичному здоров'ю, протягом якого діти активно займалися різними видами спорту ( включно із канікулярним періодом).

Протягом четвертого тижня діти дізналися про шкідливі звички і  розповіли про ті, які мають чи помічають за собою самі; зі старшими класами проведено виховні години, на яких були порушені  питання шкоди вживання алкоголю, наркотиків та паління для організму людини.

Завершальним етапом заходу став тиждень, присвячений темі психічного здоров'я: діти робили фото спільної праці з батьками, приносили свої іграшки-антистреси, також відвідали арт-терапію.

Формування здорового способу життя у школі не обмежується проведенням Місячника. Протягом усього навчального року приділяється достатньо уваги вихованню та контролю здорового способу життя наших дітей.

 

Карина СЕМЕРЕНКО, культорганізатор

Архів2023: 

КОРИСНІ ПОСИЛАННЯ

 

СОЦІАЛЬНІ МЕРЕЖІ

 

 

Вхід