Тиждень безпеки дитини та Тиждень знань з безпеки життєдіяльності

З метою збереження життя і здоров’я учнів та вихованців, попередження дитячого травматизму, на виконання наказу Управління освіти і науки Броварської міської ради Броварського району Київської області від 18.10.2023 № 177 «Про проведення Тижня безпеки дитини та Тижня знань з безпеки життєдіяльності у закладах освіти громади», в Броварському ліцеї № 11 з 23 по 27 жовтня 2023 року класними керівниками, вихователями ГПД були проведені заходи відповідно до плану проведення Тижня безпеки.

У 1А класі проведено виховну годину «Пожежна безпека», під час якої діти подивилися відео «Сірники-це не іграшка для дітей» та закріпили знання про побутові предмети, при роботі з якими можуть трапитись небезпечні ситуації. Правила поведінки під час військового стану, правила поводження при виявленні невідомих предметів учні вивчали на виховному заході «Мінна безпека».

Учні 1Б класу отримали необхідні знання та навички, які допоможуть їм уникати небезпеки, пов’язаної з пожежами, а також як діяти у разі їх виникнення під час виховної години «Пожежна безпека». Проведений захід дав можливість дітям зрозуміти, наскільки важливо бути обережними та відповідальними, коли йдеться про пожежну безпеку.

Учні 2А та 2Б класів під час виховних годин на тему: «Небезпека поруч», «Уроки обережності для учнів» переглянули відеоматеріали «Безпечна поведінка в побуті», «Небезпека під час прогулянки», вивчили правила безпеки при виявленні вибухонебезпечних предметів.

Протягом тижня знань з безпеки життєдіяльності для учнів 3А класу були проведені ігрові ситуації: «Безпека в транспорті», «Ситуації з незнайомцями». Ці ігрові ситуації дали змогу дітям повторити правила поведінки в автобусі під час виникнення пожежі та аварійно-надзвичайних ситуацій, а також правила поведінки молодших школярів з незнайомими людьми на вулиці .

У 3Б класі була проведена виховна година «Сам вдома». В ході виховної години учні переглянули відео «Сам вдома», повторили номера телефонів екстрених служб, правила користування електроприладами та обговорили проблемні ситуації: «Незнайомець. Наші дії», «Дзвінок в двері». По завершені учні малювали тематичні малюнки.

Для учнів 4А класу проведено виховну годину «Сам вдома», під час якої діти повторили правила користування електроприладами, закріпили знання телефонних номерів служб порятунку, створили пам'ятку «Якщо вдома сам».

Учні 4Б класу брали участь у виховному заході «Безпечна поведінка при замінуванні школи», повторили чотири правила евакуації, розробили «План евакуації зі школи».

У 5 класі до тижня безпеки життєдіяльності була проведена бесіда на тему «Небезпека, яка може чекати вдома»,  на якій учні розглянули знати безпеки та їх значення, також повторили як треба діяти на випадок обстрілу, поводження з вибухонебезпечними та підозрілими предметами.

Для учнів 6 класу були проведені заходи на тему «Мінна безпека». Діти переглянули тематичне відео, обговорили алгоритм дій під час замінування закладу та правила поводження з вибухонебезпечними предметами.

У рамках проведення Тижня безпеки для учнів 7 класу проведено вікторину «Знати, щоб передбачити. Передбачити, щоб діяти». Учні пригадали значення поняття «надзвичайна ситуація», «повітряна тривога» та «мінна небезпека», відповіли на питання бліц-конкурсу, розгадували ребуси, а також описували фото із прикладами надзвичайних ситуацій.

Учні 8 класу повторили правила поведінки під час надзвичайних ситуацій природного характеру «Надзвичайні ситуації: гроза, буря, землетрус, повінь» та правила надання першої домедичної допомоги.

Для учнів 9 класу проведено бесіду «Електробезпека та її вплив на організм людини» з метою формування про небезпеку ураження електричним струмом, вплив його на організм людини, засоби захисту від дії електроструму. Діти дізналися про чинники, що впливають на тяжкість ураження електричним струмом, алгоритм визволення від напруги, правила надання першої домедичної допомоги потерпілому та створили стінгазету «Електробезпека».

З вихованцями Центру розвитку дитини проведено заходи на тему «Тиждень безпеки вдома», під час якого діти переглянули тематичні відео та поговорили про правила користування електричними побутовими предметами та технікою, газовою плитою, побутовою хімією.

Учні всіх класів протягом Тижня безпеки повторювали Алгоритм дій під час отримання сигналу «Повітряна тривога» та Алгоритм дій підчас замінування закладу, правила та шляхи евакуації з будівлі закладу. У кабінетах оновлено Куточки безпеки тематичною інформацією, листівками, пам’ятками.

 

 

Оксана ПАНКОВА, відповідальна за організацію роботи з охорони праці

Архів2023: 

КОРИСНІ ПОСИЛАННЯ

 

СОЦІАЛЬНІ МЕРЕЖІ

 

 

Вхід