Челенджу «Люблю читати українською» в рамках щорічної Всеукраїнської акції «Національний тиждень читання» під гаслом «Бути своїми»

З метою  розвитку читацьких інтересів, виявлення творчого потенціалу здобувачів освіти, задоволення потреб у творчій самореалізації, виховання у дітей та юнацтва патріотизму, любові та поваги до української книги  в  рамках щорічної Всеукраїнської акції «Національний тиждень читання» під гаслом «Бути своїми» в Броварському ліцеї  №11 пройшов  челендж «Люблю читати українською».

На початку тижня було створено інформаційний стенд про проведення акції в закладі та огляду представлено виставку літератури «Читати  - це круто!»

Учителі української літератури 5-9 класів та вчителі  початкових класів на уроках читання  обговорювали прочитані твори українських авторів.

Учні 1 А класу на уроках читання знайомилися із творчістю Івана Франка. Читали  казку «Фарбований лис».

Учні 1 Б класу на уроках додаткового читання презентували свої улюблені книги українських авторів.

Учні 2 А класу в укритті читали на самостійному читанні - Щоденні 5, обравши твори українських авторів: Наталки Малетич, Мар’яни Савки, Зоряни Живки, Івана Малковича та Сашка Дерманського.

Учні 3 А класу на уроці з української мови та читання працювали над оповіданням української письменниці Софії Дяченко «Лялька», вчились визначати головну думку твору.

Учні 3 Б класу на уроках додаткового читання представляли свої проєкти «Мої улюблені книжки».

Учні 4 Б класу на уроках читання інсценізували твір Сашка Лірника «Казка про те, як Козак із відьмою одружився».

Учні 5 класу на уроці української літератури на завершення вивчення твору Олександра Олеся «Микита Кожум’яка» представили інсценізацію уривку твору читанням  за  ролями.

Учні 7 класу на завершення вивчення твору Михайла Стельмаха «Гуси-лебеді летять» працювали над створенням сторінки в Інтернет  мережі.

Учні 8 класу на уроках української літератури вивчали твір Володимира Сосюри «Любіть Україну»  та розповідали його напам’ять.

Учні 9 класу інсценізували уривок п’єси Івана Котляревського «Наталка Полтавка», читаючи твір за ролями.

Також було створено стенди з виставками робіт – ілюстрацій до творів української літератури «Світ книги очима дітей». Найактивнішими учасниками стали учні 1 Б, 2 Б, 3 А, 4 А, 4 Б, 6, 8 та 9 класів.

Здобувачі освіти нашого ліцею також взяли активну участь у челенджі «Люблю читати українською», створивши світлини з улюбленими книгами та в образах літературних героїв. Найактивнішими були учні 1 Б, 2 А, 3 Б, 7, 8 та 9  класів.

Проведені заходи  щодня були виставлені  на Фейсбук сторінці закладу під хештегами   #тижденьчитання2023 #бутисвоїми

Важливість читання – беззаперечна істина. Читання допомагає розширити словниковий запас і підвищити інтелектуальний рівень. Відчуваючи себе компетентним   у різних питаннях, людина стає більш впевненою у своїх силах і підготовленою до будь-яких життєвих викликів. Читання книг стимулює розумову діяльність людини, покращує пам'ять і підвищує творчий потенціал.

Читання – це своєрідна форма релаксації, яка допомагає боротися зі стресом і поганим настроєм. Книга здатна одночасно й активізувати мислення, і розслабити, відволікти від проблем.

Читаймо наше, читаймо українською!

Тетяна Поджара, завідувач бібліотеки

Архів2023: 

КОРИСНІ ПОСИЛАННЯ

 

СОЦІАЛЬНІ МЕРЕЖІ

 

 

Вхід