Використання ІКТ в діяльності педагога

Застосування сучасних інформаційно-комунікаційних технологій – одна з найбільш важливих та стійких тенденцій розвитку світового освітнього процесу. У зв’язку з цим система освіти України зазнає суттєвих змін і стає неможливою без використання інформаційно-комунікаційних технологій.

27-28 грудня 2019 року для працівників БНВО було проведено майстер-клас «Використання ІКТ в діяльності педагога».

27 грудня усі присутні на майстер-класі дізнались про переваги веб-ресурсу Google та опанували частину додатків Google. Зокрема, розпочав свою роботу Google Classroom «Педагоги БНВО» – безкоштовний веб-сервіс для  закладів освіти з метою спрощення створення, поширення і класифікації завдань безпаперовим шляхом. Опанували створення та заповнення Google Forms, роботу з  Google Диском та документами на спільне редагування.

28 грудня майстер-клас був присвячений онлайн-сервісам для створення інтерактивного контенту. Зокрема, усі присутні ознайомились із роботою сервісу Plikers, який допомагає влаштовувати інтерактивні опитування в класі за допомогою мобільного додатку; навчилися створювати хмари слів на сервісі WordArt та тести OnlineTestPad.

Результати рефлексії після майстер-класів доводять, що педагоги готові до осучаснення системи освіти і розуміють, що використання ІКТ на уроках дає змогу підвищити якість навчання, формувати необхідні ключові та предметні компетентності, розвивати творчі здібності, що є необхідною умовою подальшої максимальної реалізації особистості в сучасному житті.

 

Шляхтиченко І.В.,

педагог-організатор

КОРИСНІ ПОСИЛАННЯ

 

СОЦІАЛЬНІ МЕРЕЖІ

 

 

Вхід