Всесвітній день читання вголос

Починаючи з 2010 року у різних країнах світу відзначається Всесвітній день читання вголос. Це свято започаткував міжнародний освітній проєкт «LitWorld». Свято спрямоване, щоб спонукати молоде покоління до читання книжки вголос разом із друзями, обговорювати зміст твору, ділитися враженнями та думками стосовно прочитаного. Воно має надихати дітей і дорослих просто більше читати і спілкуватися між собою.

З метою розвитку читацьких інтересів 3 лютого 2021 року для учнів 4 класу Загальноосвітньої школи І-ІІ ступенів БНВО бібліотекарем було проведено заняття до Всесвітнього дня читання, присвячене 150-річчю від дня народження української поетеси Лесі Українки.

У цікавій ігровій формі учні повторили основні моменти життєвого та творчого шляху поетки. Ознайомилися із виставкою її творів із фондів шкільної бібліотеки.

Провели читання творів видатної письменниці: напам’ять - «Давня весна» та читання вголос уривків поеми «Давня казка».

На заході були присутні учні 3-Б класу, які, ознайомившись із творчістю поетеси та з проєктною роботою четвертокласників, долучилися до обговорення творів Лесі Українки.

5 лютого 2021 року для учнів 2-Б класу було проведено заняття «Чудеса світу та України».

З цікавої медіапрезентації другокласники ознайомилися із визнаними у світі стародавніми пам’ятками та чудесами української архітектури, визначеними завдяки загальнонаціональній акції  «7 чудес України» у 2007 році (Фонд Миколи Томенка «Рідна країна»).

Учні долучилися до всесвітнього проєкту читання вголос, ознайомившись із уривками книги Сергія Удовіка «Україна дивує!».

Читати – це важливо, це модно, це круто!

 

Тетяна Поджара,
бібліотекар БНВО

 

 

Діяльність: 
Архів2021: 

КОРИСНІ ПОСИЛАННЯ

 

СОЦІАЛЬНІ МЕРЕЖІ

 

 

Вхід