Всеукраїнська науково-практична конференція «Готовність дитини старшого дошкільного віку до навчання в умовах реформування української школи»

8 листопада 2022 року відбулася Всеукраїнська науково-практична конференція «Готовність дитини старшого дошкільного віку до навчання в умовах реформування української школи».

Продовжується співробітництво між лабораторією психології дошкільника Інституту психології імені Г.С.Костюка НАПН України та Броварським ліцеєм № 11. У рамках дослідно-експериментальної роботи практичним психологом ліцею було прийнято участь у Всеукраїнській науково-практичній конференції «Готовність дитини старшого дошкільного віку до навчання в умовах реформування української школи», що відбулася 8 листопада 2022 року.

Проблема готовності до шкільного навчання, проблема наступності освіти потребують як вивчення, так і напрацювання рекомендацій. Лише спільними зусиллями науковців, педагогів та батьків ми зможемо забезпечити ефективний, неперервний та поступальний розвиток дитини.

На конференції було представлено результати експериментального вивчення системи комплексної оцінки готовності дитини старшого дошкільного віку до навчання в умовах реформування української школи. Комплекс діагностичних завдань «Чарівні перетворення» гармонійно поєднав у собі провідний вид діяльності для дітей віком 5-7 років (тобто - гру); використання засобів творчої уяви, яка передбачає самостійність у створенні нових образів; регулятивний компонент діяльності (вміння виконувати дії за зразком, вміння дотримуватися правил гри, активність у досягненні мети, здатність долати труднощі). Також, під час конференції доповідачі ще раз звернули увагу на відповідальність сім‘ї за розвиток дитини.

Дякуємо нашим координаторам та бажаємо усім успіхів у подальшій співпраці!

 

Ганна АНДРЮЩЕНКО,

практичний психолог

Психологічна служба: 
Архів2022: 

КОРИСНІ ПОСИЛАННЯ

 

СОЦІАЛЬНІ МЕРЕЖІ

 

 

Вхід