Готуємось до Великодня

Великдень – найбільше християнське свято. Цей день має ще одну назву – Пасха. 

Є багато свят, які люблять святкувати українці. Але одним з головних є весняне свято – Великдень. Це світле і добре свято несе з собою віру, надію і любов.

Великдень відноситься до тих свят, дата яких змінюється кожного року. Зазвичай це свято припадає не раніше за 4 квітня та не пізніше за 8 травня. У перекладі з давньоєврейської мови «Пасха» – «проходження повз, позбавлення». Інші назви цього свята: Світле Воскресіння, Христов день. За переконанням православних віруючих, Великдень пов'язаний з воскресінням Ісуса Христа, а отже, символізує перемогу добра над злом і світла над пітьмою.

З метою популяризації серед молодого покоління українських традицій та обрядів, пробудження поваги до національної культурної спадщини, сприяння розвитку різних життєвих компетенцій серед вихованців гуртків декоративно-ужиткового напрямку були проведені заняття з виготовлення сувенірів, малюнків до цього прекрасного свята. Діти малювали писанки, Великодні пасочки, робили з квілінга яєчка, ліпили орнаменти на писанку з пластиліну, шили ніжних курчаток з фетру, клеїли з паперу різноманітні міні-кошики та підставочки для яєчок. І весь цей творчий процес відбувався у супроводі заворожуюче-таємничих розповідей керівників гуртків про традиція святкування цього свята в Україні.

В бесіду з вихованцями педагоги гармонійно вплітали розповідь про професії типу «Людина і художній образ». Адже пекарю, перш ніж спекти коровай, необхідно спланувати розташування ліплених персонажів (пташечок, шишечок, колосків) на поверхні; вишивальниці, перш ніж вишити рушник з символікою цього свята, необхідно знати значення знаків та символів;  художнику, щоб намалювати писанку, необхідно ретельно вивчити значення кожної рисочки, кожної хвильки, кожної крапочки на писанці.

Цілий тиждень у стінах Броварського навчально-виховного об’єднання панував дух таємничості, святковості. В дитячих очах горів вогник радості та очікування цього найсвітлішого свята, яке люблять як дорослі так і малі…

Зі святом всіх!!!

Чернецька Н.В.,
завідувач художньо-естетичним відділом

 

 

КОРИСНІ ПОСИЛАННЯ

 

СОЦІАЛЬНІ МЕРЕЖІ

 

 

Вхід