Давайте жити дружно!

Толерантність є нормою сучасного цивілізованого світу. Як така вона прокламована Декларацією принципів толерантності, затвердженою Резолюцією Генеральної  Конференції  ЮНЕСКО 16 листопада 1995 року. З тих пір цей день щороку відзначається по усій планеті як Міжнародний день толерантності.

16 листопада 2017 року бібліотекар закладу ознайомила учнів 5 класу Загальноосвітньої школи І-ІІ ступенів БНВО із історією виникнення та відзначення Міжнародного дня толерантності, а також провела тренінгові заняття, де учні виконували вправи на розвиток творчих здібностей, на толерантне вирішення проблемних питань. П’ятикласники познайомилися із нестандартними проблемами світового масштабу в історії людства та їх позитивним рішенням та зрозуміли, що будь-яка складна ситуація чи проблема завжди може знайти своє несилове, толерантне рішення. Ми маємо поважати інших людей та їхні рішення. Кожен є індивідуальністю. Ми всі різні, але кожен прекрасний по-своєму.

Толерантність означає доброзичливе та терпиме ставлення до чогось чи до когось. Основою толерантності є відкритість думки та спілкування, особиста свобода людини. Толерантність передбачає активну позицію людини, тобто, людина не повинна бути терпима до всього, наприклад, до порушення прав людини чи маніпуляцій. Толерантність – це не поблажливість і не мовчазна терплячість, не байдужість і не вседозволеність, це повага.

 

Бібліотекар БНВО,
Поджара Т.А.

 

 

Діяльність: 

КОРИСНІ ПОСИЛАННЯ

 

СОЦІАЛЬНІ МЕРЕЖІ

 

 

Вхід