День довкілля у пришкільному таборі

Нам без природи не прожити - 
Це сонце й небо голубе.
Вода, земля, повітря, квіти  -
Все, що оточує тебе.
Це все довкілля, це природа.
Частинки й ми її малі.
Потрібне нам життя й свобода,
Щоб вік прожити на Землі.

 

Земля – це неоціненний дар, подарований нам природою, це наш спільний дім, тож берегти її наш священний обов’язок. Та часто люди не замислюються над майбутнім нашої планети. Нищення лісів, шкідливі викиди в атмосферу, забруднення річок та морів призводять до загибелі численних видів тварин та рослин, побачити які тепер можна лише в Червоній книзі. Для того, щоб нагадати собі та людям про те, що ми усі тільки гості на цій планеті, 4 червня 2019 року у пришкільному таборі «Успіх» пройшов День довкілля під гаслом «Буду я природі другом».

Цей день розпочався танцювальною зарядкою на природі, де діти зарядилися силою. Після корисного сніданку діти відправилися разом із своїми вихователями до Броварського парку «Перемоги», де відпочивши на килимках після дороги, зайнялися рухливими іграми на природі: стрибали на скакалці, грали у м’яча, «Твістер», а також читали свої улюблені книжки, насолоджувалися природою, побачивши у фонтані веселку, поповнили свої знання про фауну парку. Підкріпившись печивом та бананами, вирушили на дитячий майданчик, де тренували м’язи на тренажерах, грали у волейбол та футбол, з’їжджали з гірки, каталися на гойдалках і навіть грали на музичних інструментах під відкритим небом!

Квест «Таємниці природи» на природничу тематику допоміг дітям загону «Невгамовні» дізнатися багато цікавого та нового про тваринний та рослинний світ. Цікаві завдання вимагали від дітей ерудиції, вміння працювати у групах, підтримувати один одного. Крім того, вихованці загону «Невгамовні» підготували акцію «Будь сильним! Донеси сміття до смітника» для того, щоб кожен з нас звернув увагу на проблеми нашої планети, насамперед, екологічні. До акції активно приєдналися вихованці загону «Вулкан». Діти підходили до відпочиваючих та перехожих, запитували як ті бережуть природу, а вислухавши пояснювали, що ще можна зробити для довкілля. Головними чинниками визначили сортування сміття, прибирання за собою сміття після відпочинку, насадження нових дерев. А листівки, створені дітьми, ще раз нагадають про необхідність бути сильними та доносити сміття до смітника. Щирі маленькі діти показали усім, що проводити такі акції зовсім не соромно, не страшно! Навпаки - це робить дітей комунікабельними, товариськими, вчить доводити свою позицію, вислухати іншого. Втомлені, але щасливі повернулися до рідного БНВО на майстер-клас «Англійська – це просто». Діти з радістю та задоволенням готуються до постановки казки. Репетиції проходять у дружній атмосфері зі своїми баталіями, жартами, суперечками і сміхом.

Під час денного відпочинку для вихованців була проведена бесіда «Харчові та нехарчові отруєння», під час якої діти дізнались як потрібно правильно зберігати та готувати продукти харчування, щоб уникнути отруєнь.

Продовжив день майстер-клас з хореографії, де вихованці продовжили вивчати рухи танцювальних композицій. Тему довкілля вихованці загонів «Невгамовні» та «Вулкан» зобразили в малюнках «Наша природа в майбутньому, якщо ми не будемо піклуватися про неї» під час майстер-класу «Чарівні фарби». Діти із задоволенням взялися за роботу і створили роботи, у яких зображували не просто природу без дбайливого ставлення людини, а дві сторони майбутнього, де порівняли світ дбайливих та світ байдужих.

День довкілля завершився розмовами про щасливі враження перших днів літа, які нам подарувала природа. Вихованці вирішили берегти навколишнє середовище, бути природі другом.

 

 

КОРИСНІ ПОСИЛАННЯ

 

СОЦІАЛЬНІ МЕРЕЖІ

 

 

Вхід