День казки у пришкільному таборі

Сьогодні у нас незвичайний деньок:
У казку зробили ми впевнений крок.
Із казкою ми вже стрічались не раз,
І знову вона завітала до нас.
В казках є завжди перешкоди, та ЗНАЄМ:
Для творчих дітей їх ніколи немає!

Казка – свіжий вітер, що роздмухує вогник дитячого мислення й мови, думка, втілена в художнє слово, острівок дитячої творчості. Під її впливом дитина починає бачити навколо себе незвичайні взаємозв’язки між предметами і явищами, досягаючи єдності образів. Водночас дитина переживає хвилюючу радість, яка породжує бажання поділитися своєю думкою з товаришами. 

Гарною традицією у пришкiльному таборi «Успіх» стало щорічне проведення Дня казки, а це неймовірне щастя та радість для наших дітей. У цьому році воно завітало до дітей 12 червня 2019 року. Розпочалося все із зарядки з казковим курчатком Пі, яке веселило дітей чудернацькими рухами. Після казково смачного сніданку для вихованців загонів «Невгамовні» та «Вулкан» було проведено гру «Казкова вікторина». У ході гри діти за складами на швидкість складали назву казки, з’ясовували які права були порушені у героїв казок і по якій причині. Згадували які якості характеру притаманні певним героям, називали назву твору або казки, в якій є число чи числа, складали кросворд, відповідаючи на запитання про казки та їх героїв. Родзинкою гри була ліпка казкових героїв з однієї сім’ї, які випробували свої здібності в спеціальності будівельник (за казкою «Троє поросят») з солодкого тіста-мастики. Наступним етапом казкової тематики стало написання казки «Як мишка Маня літала на місяць» та створення малюнків до неї.

Вихованці загонів «Веселка» та «Єралаш» під час казкової вікторини «Квітка-семицвітка» відповідали на питання пелюсток квітки, а також відгадували казкові загадки. Діти показали свою обізнаність у таємничому та чарівному світі казок. Наступним етапом роботи стали рухливі ігри з героями казок та малювання ілюстрацій на асфальті.

А далі була година цікавих повідомлень про «Чудеса Стародавнього світу» для вихованців загонів «Єралаш» та «Невгамовні», вивчення розминки на болгарській мові, розгадування ребусів, кросворді від бібліотекаря школи.

А от свою акторську майстерність вихованці змогли проявити у постановці казок англійською мовою: «Чарівник із країни Оз» (загін «Невгамовні»), «Троє поросят» (загін «Веселка»), «В саду і на городі» (загін «Єралаш»), «Ріпка» (загін «Вулкан»). Діти разом з педагогами творчо підійшли до підготовки: підбирали атрибути та готували яскраві костюми. Вдало було підібрано музичний супровід, який додавав постановкам неповторного колориту.

Після перегляду казок діти відвідали майстер-класи, де продовжилась казкова тематика. Під час майстер-класу «Чарівні прикраси» вихованці загону «Єралаш» створили чудову роботу до казки «Бабка та ромашка». Керівник майстер-класу «Чарівні фарби» запропонувала відкрити вихованцям табору у собі художній талант і створити роботу «Казкові фантазії», використовуючи змішану техніку. Діти працювали олівцями, аквареллю, гуашшю, що їх дуже захопило та зацікавило. «Казковий подарунок» для обраних професій створювали вихованці загону «Вулкан» на профорієнтаційному заході. Подарунки дітей виявилися незвичайно реалістичними та гарними.

Ось такий дивовижно-казковий і насичений на події день видався у вихованців. Радісні та щасливі діти пішли по домівках, розповідаючи дорогою своїм батькам враження про проведений День казки в таборі «Успіх».

 

 

КОРИСНІ ПОСИЛАННЯ

 

СОЦІАЛЬНІ МЕРЕЖІ

 

 

Вхід