День Нептуна у пришкільному таборі

Дитячий табір – це місце, де дитина культурно і творчо розвивається, бере активну участь у житті колективу, конкурсах та інших заходах. Однак є свято, якого так чекають не тільки діти, але і дорослі, це – День Нептуна! Нептун, або Посейдон – це давньоримський бог, повелитель морів і океанів. Раніше його шанували моряки і рибалки, які вирушають борознити морські простори. Він завжди ототожнювався з сильним чоловіком, що володіє густою і довгою бородою і волоссям. Його зображали з короною на голові і тризубом (символом влади) – у руці. Не втратив своєї популярності цей персонаж і сьогодні. Його дуже люблять діти. Тому 7 червня 2019 року в пришкільному таборі «Успіх» пройшов День Нептуна. І навіть дощ, який падав з неба, не зіпсував цього свята. Із самого ранку вихованці табору складали план дій щодо свята: розпочалося все із ранкової гімнастики з рухами, які нагадували рух води, далі були загадки про воду, майстер-клас по виготовленню паперового кораблика, естафети по відправленню корабля у плавання, командний порятунок після шторму і веселий танцювальний батл.

Після запального відпочинку вихованці загону «Веселка» експериментували з водою і фарбами, створювали самостійно похідні кольори, змішуючи основні, відстежували зміни кольору води від доданої фарби. Вихованці загону «Єралаш» грали в гру «Хто живе в океані»: діти вгадували різних мешканців океану, розфарбовували їх кольорами моря, вирізали за формами. Наприкінці заняття діти створили колаж «Хто живе в Океані». Для дітей загону «Вулкан» вихователь провела бесіду «Властивості води» та гру «Водойми України». Вихованці загону «Невгамовні» продовжили тематику дня виготовленням інформаційного журналу «Вода у нашому житті» із казками, приказками та прислів’ями, цікавими фактами про воду, тематичними малюнками.

Спортивна година з бігом по теплих калюжах не тільки принесла багато радості, а й загартувала спортивний дух. Частина дітей продовжила спортивно-оздоровчі заходи у басейні. А після спортивних навантажень вихованці табору у спокійній атмосфері вправлялися у вивченні англійської мови та готувалися до постановки казки.

Закінчилася перша половина дня веселими обливалками. Навряд чи можна передати всю силу вереску та захват дітей під час цього дійства, але картинка була захоплива!

Післяобідній денний відпочинок був спокійним, дружнім. Діти із великим задоволенням читали оповідання, переказували прочитане другові, грали у рухливі ігри «Море хвилюється», стрибали зі скакалкою, крутили гімнастичний обруч.

На майстер-класі «Конструюємо з LEGO» діти уміло складали різні будівлі, пісочні замки та водоспади, подарунки Нептуну. Під час майстер-класу «Чарівні прикраси» продовжилася тема дня: з бісеру діти виготовляли морських жителів. Сповнені позитивними емоціями, вихованці повернулися додому.

 

 

КОРИСНІ ПОСИЛАННЯ

 

СОЦІАЛЬНІ МЕРЕЖІ

 

 

Вхід