День туризму у пришкільному таборі

Літо, відпочинок, подорожі… Що може бути кращим? А коли з тобою подорожують вірні друзі, та ще й до такого мальовничого місця як музей під відкритим небом у м. Переяслав-Хмельницький, тоді відпочинок стає незабутнім!

13 червня 2018 року вихованці пришкільного табору «Успіх» здійснили цікаву подорож до невеликого містечка Переяслав-Хмельницького, що знаходиться в 85 кілометрах від Києва. Дуже приємно, що в багатьох містах та містечках України є такі цінні живописні місця як історико-етнографічні музеї, що дозволяють підростаючому поколінню ознайомитися з архітектурою, культурою та побутом українського народу. Діти та педагоги мали змогу не тільки роздивитися музейні експозиції, а ще й відпочити від міської метушні та поринути у зовсім інший просторовий вимір неймовірно прекрасної природи.

У музеї зібрані етнографічні експонати хат, церков, предметів побуту різного часу. А ще цікаво було дізнатися, що Переяславське князівство пов’язане з дуже важливими та значимими історичними подіями, та що в цьому місті народились, жили і займались своєю творчістю Г.Сковорода, Шолом-Алейхем, В.Заболотний, а Т.Шевченко написав свій знаменитий «Заповіт».

Цікавою та змістовною стала розповідь екскурсовода Валентини Миколаївни, яка повідала про історію створення музею, про експонати, представлені в ньому, про директора музею Сікорського, який зробив великий внесок у його розвиток.

Гуляючи територією музею, діти мали змогу побачити як працює гончар, а ще відвідати музей сухопутного транспорту та музей хліба.

 

Левченко Н.В.,
начальник табору

 

 

КОРИСНІ ПОСИЛАННЯ

 

СОЦІАЛЬНІ МЕРЕЖІ

 

 

Вхід