День чудес у пришкільному таборі

30 травня 2019 року у таборі відпочинку денного перебування «Успіх» пройшов день під гаслом «Повір у чудеса».

Вихованці загонів «Невгамовні» та «Вулкан» відвідали столицю України. Вони побували на Софіївській площі – одному із найдавніших і найкрасивіших куточків Києва. Вона – уособлення історії й культури багатьох віків давнього Києва. Також на Софійській площі розташований пам’ятник Богдану Хмельницькому. Встановлений він на честь гетьмана Хмельницького, який увійшов в історію України як видатний полководець та  державний діяч. Діти захопливо слухали розповідь про історичне минуле площі, на якій вони перебували.

Наступна локація, яку відвідали вихованці – Пейзажна алея, де їх чекали казки, магія та різнобарвний світ казкових персонажів. Діти побачили найвідомішого багатоногого синього кота Києва, Маленького Принца та інших казкових персонажів. Хоча і не на довгий час вихованці пришкільного табору «Успіх» відчули себе героями казки «Пригоди Аліси в Країні Чудес».

Для вихованців загонів «Веселка» та «Єралаш» вихователь провела виховний захід «Чудеса природи, в які важко повірити». Діти поринули у світ чудес України: дізналися про особливі «чудесні» куточки України. Під час рефлексії дітлахи уявили себе «чудесними творцями» і спробували за допомогою цеглинок Lego в командах створити Чудесну гору. Потім виготовили аплікацію «Чебурашка», створили чарівні малюнки на асфальті: метеликів, риб, рослин, зобразили Чудесного Єдонорога, якого часто можна зустріти в чарівних казках та оповіданнях під час майстер-класу «Чарівні фарби».

Після обіду День чудес сповнився чудовим спокійним відпочинком на свіжому повітрі, де діти читали чарівні казки, в яких добро перемагає зло. Крім того, обговорили важливість дотримання режиму дня, проаналізували моменти, які потрібно включити в свій режим, щоб день був продуктивним і тільки позитивно впливав на здоров’я.

Для вихованців загону «Вулкан» вихователь провела інтерактивну вправу «Крісло автора», під час якої діти розмірковували над темою «Я знаю, що чудеса існують».

Відпочинок змінився активним майстер-класом з хореографії. Веселі та запальні танці вихованців загону «Веселка» змінилися подорожжю до країни казок разом із бібліотекарем, де діти згадали свої улюблені казки, змогли попрацювати у команді – виклали назви казок, прислів’я та приказки, які навчають у чарівних казках мудрості.

Майстер-клас «Чарівні фарби» для вихованців загону «Невгамовні» відзначився своєю майстерністю з поєднання кольорів та технікою виконання. «Зайчик-чарівник» викликав велике захоплення у дітлахів під час малювання.

Після вечері підвели підсумки дня і з’ясували, що дізнаватися про чудеса природи це цікаво і повчально. Діти чекали на своїх батьків у чудовому настрої. День чудес пройшов чудово!

 

 

КОРИСНІ ПОСИЛАННЯ

 

СОЦІАЛЬНІ МЕРЕЖІ

 

 

Вхід