Екскурсія в Батурин

10 вересня 2021 року учні 7 класу ЗОШ І-ІІ ступенів БНВО відвідали гетьманську столицю - Батурин. У 1669-1708 та 1750-1764 роках місто було резиденцією гетьманів Лівобережної України, з ним пов'язана діяльність таких визначних політичних лідерів часів Гетьманщини, як Дем'ян Ігнатович, Іван Самойлович, Іван Мазепа, Пилип Орлик, Кирило Розумовський.

Екскурсія пройшла цікаво та змістовно. Цитадель Батуринської фортеці, будинок гетьмана, скарбниця та дерев’яна замкова церква вказали нам на естетичні смаки перших гетьманів України. Викликали захоплення воскові фігури гетьманів. Будинок генерального судді Василя Кочубея запам'ятався підвальним приміщенням, де знаходяться воскові фігури в’язня та писаря камери попереднього ув’язнення та камери слідства. І, звичайно, зачарував своєю величчю палац К.Розумовського.

Побували діти ще й у Меморіальному комплексі «Пам’яті героїв Крут».

Музей розкриває героїчну сторінку української військової історії – бій під Крутами, який відбувся у січні 1918 року. Діти побачили монумент у вигляді колони, який увінчує бронзовий тризуб у лавровому вінку; залізничний перон Києва початку ХХ століття, який символізує відправлення київських студентів і гімназистів на бій проти агресора, на шлях до безсмертя.

 

Світлана Кисіль,
класний керівник

 

 

Архів2021: 

КОРИСНІ ПОСИЛАННЯ

 

СОЦІАЛЬНІ МЕРЕЖІ

 

 

Вхід