Екскурсія в Музей науки

8 червня 2021 року учні 6 класу ЗОШ І-ІІ ступенів БНВО відвідали Музей науки з метою розширення наукового світогляду, залучення учнів до науково-дослідницької експериментальної роботи у різних галузях науки і техніки, для задоволення потреб у професійному самовизначенню  відповідно до їх інтересів і уподобань.

На виставці про властивості матеріалів – майбутні науковці робили все, що допомогло їх дослідити: торкалися, рухали, чавили й били. Відвідувачі навіть перевіряли на міцність скло, жбурляючи в нього кулю для боулінгу. Побували на виставці «Великі винаходи», «Людина», «Акустика» й «Оптика».

Діти мали змогу покататися на трициклі із квадратними колесами, таких у світі всього чотири.

Найбільшим інтерактивним експонатом була скляна стеля площею 400 м². Її робота залежить від відвідувачів: правильні відповіді на питання тематичних тестів змінюватимуть колір поверхні. Окрема зона присвячена українським ученим: наприклад, розповіді про фізика Івана Пулюя, який став першопрохідцем у дослідженні рентгенівських променів, і Данила Заболотного, який рятував мешканців Індії від холери. Ще діти побачили двометрову голограму з Великобританії (таких лише дві в усьому світі); інтерактивний стіл з 3D-моделлю людського тіла зі Швеції; роборуку, якою можна керувати; пристрій, що дозволяє побачити власний голос; дзеркальний тунель з оптичною ілюзією та 60-кілограмовий кристал.

 

Світлана Кисіль,
класний керівник

 

 

КОРИСНІ ПОСИЛАННЯ

 

СОЦІАЛЬНІ МЕРЕЖІ

 

 

Вхід