Екскурсія до Музею народної архітектури та побуту Середньої Наддніпрянщини

18 червня 2021 року учні 3-А класу ЗОШ І-ІІ ступенів БНВО вирушили на підсумкову екскурсію з предмета Я досліджую світ та тематичного навчання до Музею народної архітектури та побуту Середньої Наддніпрянщини, що розташований в околицях Переяслава. Дуже важливим є етап унаочнення вивченого матеріалу, а також колективні подорожі, що роблять дітей більш дружніми, згуртованими.

У музеї представлено, як українське село Середньої Наддніпрянщини кінця ХІХ - початку ХХ століть, так і будівлі та стоянки від часів пізнього палеоліту до часів Київської Русі. На території 30 гектарів розміщено 13 тематичних музеїв, які є органічним продовженням музею-села. Музей ознайомлює з народною культурою, архітектурою та творчістю, звичаями та обрядами українців Середньої Наддніпрянщини. Вразили дітей Антропоморфні стели - перші монументальні кам'яні зображення людини, кам’яні баби, житло ХІ століття – однокамерна напівземлянка, садиба киянина Х століття, церква Іоанна Богослова, яка належить до найдавніших серед найпоширеніших в Україні пам'яток козацької доби, церква святого Георгія - пам'ятка архітектури національного значення, музей рушника, у якому представлено 300 рушників різних регіонів.

Останній день навчального року вийшов змістовно-інформаційним, емоційним, цікавим і неповторним! Дякуємо батькам, які розділили з нами цікавий момент життя та поїхали з нами. Сподіваємось на цікаві подорожі, нові відкриття, вир позитивних емоцій у 4 класі.

 

Олена Стенченко,
класний керівник 3-А класу  

 

КОРИСНІ ПОСИЛАННЯ

 

СОЦІАЛЬНІ МЕРЕЖІ

 

 

Вхід