Екскурсія до Національного музею історії України

1 червня в Україні та світі традиційно відзначається День захисту дітей. У 3-А класі ЗОШ І-ІІ ступенів БНВО цей день розпочався з ранкового кола, де діти досліджували свої емоції, говорили про чесноти, якими має володіти людина. Після уроків ми відправилися на екскурсію до Національного музею історії України в м. Київ. Ця екскурсія була підсумком вивчення тем «Із чого все починалося», «Хто вони - творці української держави» з Я досліджую світ і має історичну спрямованість. У музеї діти закріпили свої знання, подивилися на справжні знаряддя праці давніх людей, предмети їх побуту, мистецтва, побачили діараму старовинного Києва, згадавши легенду його заснування, більше дізналися про стародавню державу Київську Русь. Кожна дитина змогла відчути себе давньоруським воїном у давніх обладунках чи княжною, примірявши стародавні прикраси.

Продовження екскурсії було в Андріївській церкві, яку діти раніше бачили тільки на фото, а під час екскурсії мали можливість доторкнутися до справжньої краси - пам'ятки архітектури та монументального живопису XVIII ст. світового значення, спорудженої за проєктом видатного архітектора Бартоломео Растреллі. Дітей вразила пишність, краса внутрішнього та зовнішнього оздоблення церкви. Вражаючими також є краєвиди навколо цієї краси!

Згадали також мистецькі поняття «скульптура», «барельєф», «горельєф», завітавши до пам’ятника Проні Прокопівні та Свириду Голохвастову, який зображує пишно, «по-модньому», одягнену Проню, перед якою на коліно став не менш модний Голохвастов у фраку та з тростинкою за спиною. Діти були дуже уважні і знайшли безліч символічних деталей. 

День вийшов святковим, емоційним, пізнавальним, цікавим і незабутнім!

 

Олена Стенченко,
класний керівник

 

 

КОРИСНІ ПОСИЛАННЯ

 

СОЦІАЛЬНІ МЕРЕЖІ

 

 

Вхід