Екскурсія у Кам’янець-Подільський

10-11 листопада 2023 року здобувачі освіти 9 класу  разом із класним керівником Світланою КИСІЛЬ здійснили екскурсію-подорож до древнього міста Кам’янець-Подільський, побачили фортецю, яка зайняла перше місце в конкурсі «7 чудес України». Сірі стіни старої фортеці назавжди залишаться символом могутності століть. Також учнів приємно здивувала екскурсія до музею мініатюр «Замки України».

Нашу подорож ми продовжили до однієї з найбільших гіпсових печер Європи – Кришталевої, яка знаходиться у с. Кривче Борщівського району Тернопільської області. За незвичну красу Кришталеву печеру називають підземною перлиною Поділля. Кам’яні мережива, дивовижні скульптури, дивні кристали, прекрасні гроти і зали – це ті незабуті враження, з якими кожен з нас повертався додому.

Також відвідали Чернівецький національний університет імені Юрія Федьковича — один із найстаріших класичних університетів в Україні.

Далі продовжили екскурсію пішохідною вулицею імені Ольги Кобилянської (колишня вулиця Панська), заглянули в Італійський дворик та дворик Німецького народного дому. По дорозі побачили Палац урочистих подій, ковану карету, Святодухівський собор, костел Серця Ісуса, Соборну площу, а також колишній Буковинський сейм, Німецький та Польський доми.

Із приємними та незабутніми враженнями учні повернулися до рідного міста.

 

 

Світлана КИСІЛЬ, класний керівник

Архів2023: 

КОРИСНІ ПОСИЛАННЯ

 

СОЦІАЛЬНІ МЕРЕЖІ

 

 

Вхід