Емоційний розвиток у ранньому дитинстві

Інтенсивний розвиток особистості дитини визначає глибокі зміни в його емоційній сфері.

Емоції відіграють значну роль у забезпеченні психічного благополуччя дитини раннього віку. Вся активність дитини виразно емоційна, забарвлена позитивними чи негативними переживаннями. Головним джерелом емоцій дитини виступає предметно-маніпулятивна гра, спілкування з дорослим та з ровесниками.

Для психічного здоров'я дітей необхідна збалансованість позитивних і негативних емоцій, що забезпечує підтримання душевної рівноваги та життєствердної поведінки.

27 та 28 березня 2018 року практичний психолог Бігун І.І. провела практичне заняття, направлене на розвиток емоційно-вольової сфери вихованців молодшого дошкільного віку груп «Барвінок» та «Дзвіночок» Центру розвитку дитини БНВО. На занятті діти були задіяні у позитивну гру під назвою «Сонячні зайчата». Метою гри було сприяння психологічному розвантаженню, виховання доброти, чутливості один до одного. Під час проведення гри діти були веселі та усміхнені, отримали задоволення від позитивних слів, які сказали один одному. В кінці заняття кожен розповів про свій настрій, всі отримали задоволення.

 

Бігун І.І.,
практичний психолог

 

 

КОРИСНІ ПОСИЛАННЯ

 

СОЦІАЛЬНІ МЕРЕЖІ

 

 

Вхід