Засідання методичного об’єднання керівників гуртків

Застосування комп'ютерних інформаційних технологій у навчанні - одна з найбільш важливих і стійких тенденцій розвитку світового освітнього процесу.

Сучасний кваліфікований учитель має бути всебічно розвинутим, технічно освіченим, культурним, вміти професійно застосовувати засоби ІКТ як під час підготовки до занять, так і під час проведення уроків, педагогічних нарад, спілкування з колегами тощо.

Щоб успішно розвивати пізнавальні процеси у навчальній діяльності, необхідно шукати більш сучасні засоби і методи навчання. Використання комп'ютера з його величезними універсальними можливостями і буде одним з таких засобів.

Мультимедійна форма вираження навчальної інформації найбільш актуальна на сьогоднішній день у зв'язку з комп'ютеризацією процесу освіти.

8 листопада 2018 року відбулося засідання методичного об’єднання керівників гуртків Центру позашкільної освіти Броварського навчально-виховного об’єднання з теми: «Формування креативної, конкурентоспроможної особистості вихованця в полікультурному соціумі шляхом застосування інформаційно-комунікаційних технологій на гурткових заняттях з англійської мови».

На засіданні були присутні: голова методичного об’єднання керівників гуртків Центру позашкільної освіти Чернецька Н.В., методист Центру позашкільної освіти Матвєєва Л.В., педагоги гуманітарного напряму Ящук А.К., Трофанчук Н.М., Колос О.П., Смик Є.О.

Методичне об’єднання було розпочато з виступу Ящук А.К., керівника гуртка «Англійська мова», яка розповіла про використання ІКТ в професійній діяльності педагога. Проходило засідання у форматі  обговоренням за круглим столом, під час якого було відмічено, що на сьогоднішній день просто необхідно кожному педагогу володіти вміннями створювати презентації, але слід пам’ятати, що презентація – це лише один з багатьох інших інструментів вчителя на уроці. Переваги, які надає використання презентацій, зовсім не означають, що потрібно їх використовувати повсякденно – їх слід використовувати з деякою періодичністю, саме тоді може бути досягнута певна ефективність навчання та виховання.

 

Чернецька Н.В.,
голова МО керівників гуртків Центру позашкільної освіти

 

 

КОРИСНІ ПОСИЛАННЯ

 

СОЦІАЛЬНІ МЕРЕЖІ

 

 

Вхід