Засідання міського методичного об’єднання методистів позашкільних навчальних закладів

2 листопада 2017 року на базі Броварського навчально-виховного об’єднання відбулося чергове засідання міського методичного об’єднання методистів позашкільних навчальних закладів з теми: «Традиційні та нетрадиційні форми роботи позашкільного навчального закладу і сім’ї ».

Від того, як організована робота з батьками та громадою в навчальному закладі значною мірою залежить успішність процесу навчання і виховання дітей. Основою такої співпраці є ставлення до дитини, учня як до найвищої цінності. Тому на часі організація роботи з батьками дітей різних вікових категорій, формування педагогічної культури всіх дорослих членів сім’ї та співпраця з громадою на дитиноцентричній основі із застосуванням інноваційних педагогічних технологій.

На засіданні були присутні: методист науково-методичного центру управління освіти і науки Броварської міської ради Пасічна Т.Ф., голова методичного об’єднання методистів ПНЗ Чернецька Н.В., педагоги Дитячого естетико-натуралістичного центру «Камелія», Палацу творчості дітей та юнацтва, Центру позашкільної освіти Броварського навчало-виховного об’єднання. Учасників засідання привітала директор БНВО Ткачук І.О.

В теоретичному блоці засідання методичного об’єднання Сліпкань С.В., заступник директора з навчально-виробничої роботи БНВО, презентувала експериментальний проект «Партнерство в освіті – педагоги, батьки та громада». Важливою умовою ефективної реалізації проекту є взаємодія навчального закладу, сім’ї, громадськості та передбачає належний рівень педагогічної культури батьків.

Поплавська В.В., завідувача організаційно-масовим відділом БНВО, докладно представила систему роботи з батьками у Броварському навчально-виховному об’єднанні. Познайомила з досвідом застосування традиційних та нетрадиційних форм взаємодії педагогів і батьків.

У практичному блоці психолог БНВО Андрющенко Г.О. провела вправи з елементами тренінгу з метою налагодження гармонійної комунікації педагогів і батьків.

Гажала О.А., заступник директора з навчально-виховної роботи БНВО, запросила всіх до педагогічної майстерні «Відверта розмова», запропонувала до обговорення «Теорію поколінь», актуальні аспекти конструктивної взаємодії педагогів і батьків.

Завершилося засідання міського методичного об’єднання оглядинами музею історії БНВО, який є інструментом створення позитивного іміджу закладу, та обговоренням за круглим столом, під час якого було відмічено, що тільки спільними зусиллями навчального закладу і сім’ї можна допомогти дитині пізнавати себе, розвиватися на основі її сильних сторін і здібностей. Ставши дорослою така дитина зможе себе реалізувати й стати щасливою.

 

 

Гажала О.А.,
заступник директора БНВО з навчально-виховної роботи

 

 

КОРИСНІ ПОСИЛАННЯ

 

СОЦІАЛЬНІ МЕРЕЖІ

 

 

Вхід