Захоплююча подорож у пошуках скарбів

23 січня 2018 року у Центрі розвитку дитини БНВО було проведене логопедичне заняття, спрямоване на корекцію мовленнєвих недоліків та розвиток зв’язного мовлення у дітей старшої групи.

Разом з логопедом Третьяковою Інною Володимирівною малята вирушили в захоплюючу подорож за скарбами. По дорозі їх зустрічали  мультиплікаційні герої з різними завданнями. За кожну правильну відповідь дітлахи отримували «чарівний ключ», який щоразу наближав їх до кінцевої мети.

Протягом подорожі діти виконали неймовірну кількість завдань, які допоможуть малечі в майбутньому сформувати правильну і красиву вимову. Це і артикуляційна зарядка, і вправи на розвиток фонематичного слуху, і робота з масажними паличками – все це викликало у дітей неймовірне захоплення.

Море позитивних емоцій діти отримали від музичної паузи «Пальчиковий балет» під музику Пицикатто став прикрасою логопедичного заняття.

Мовленнєві вправи, вправи на розвиток логічного мислення та пам’яті, збагачення словника дітей, вправи на формування нових лексико-граматичних форм, аналіз та синтез структури слова – все це напрямки роботи на виправлення та корекцію мовленнєвих недоліків у дітей дошкільного віку.

Діти були активні, зацікавлені. Під час заняття нудьгувати було ніколи. Інні Володимирівні вдалося включити в роботу всіх членів «маленької дошкільної родини».

Апогеєм заняття став знайдений великий скарб! У чарівній скрині дітлахи знайшли  шоколадні монети та інші солодощі. Дитячій радості не було меж!

Заняття було цікавим, як для малечі, так і для дорослої педагогічної аудиторії. Різноманітні види роботи можуть стати знахідкою для будь-якого вихователя, вчителя-логопеда.

 

 

Гажала О.А.,
заступник директора з НВР

 

 

КОРИСНІ ПОСИЛАННЯ

 

СОЦІАЛЬНІ МЕРЕЖІ

 

 

Вхід