Звіт про підготовку та проведення Дня цивільного захисту у Броварському навчально-виховному об’єднанні

23 квітня 2015 року у Броварському навчально-виховному об’єднанні був проведений День цивільного захисту з метою забезпечення цивільного захисту суб'єктів навчально-виховного процесу та відпрацювання практичних дій в умовах виникнення надзвичайних ситуацій.

Під час підготовки до Дня ЦЗ в рамках Тижня безпеки життєдіяльності були проведені, відповідно до плану: заняття, бесіди, тренінги, тестування учнів, вихованців.

З метою відпрацювання практичних дій під час надання першої медичної допомоги медична сестра закладу Т.І.Артемчук провела з учнями 10-А класу Ліцею технологічного профілю тренінг «Захисти себе сам». Учні активно намагалися оволодіти вмінням правильно накладати різні види пов’язок, медичних шин.

Тестування знань з питань життєбезпеки серед учнів 10-Б класу провела вчитель Поплавська В.В.

Для вихованців Центру  позашкільної освіти були проведені бесіди з правил оповіщення при надзвичайних ситуаціях мирного часу, дій при аваріях з вибухами та пожежами, поведінки у разі захоплення заручником.

Екскурсію до 21 Державної пожежно-рятувальної частини м. Бровари здійснили учні 10-А та 10-Б класів Ліцею технологічного профілю разом з класним керівником Ігнатюк Т.І. Під час екскурсії заступник начальника ДПРЧ лейтенант служби цивільного захисту Карпенко С.Г. ознайомив учнів з роботою пожежника, продемонстрував знаряддя та захисний костюм, в якому рятувальники працюють на пожежі. Розповідь про види пожежної техніки, її укомплектування зацікавила учнів під час огляду рятувальної техніки частини. Інспектор групи запобігання надзвичайним ситуаціям лейтенант служби цивільного захисту Кравець С.В. продемонстрував учням інформаційні стенди, особливу увагу звернув на куточок, присвячений пожежникам-героям, які першими взяли участь в локалізації пожежі на ЧАЕС в 1986 році.

Для вихованців Центру розвитку дитини вихователі О.П.Сімаковська та К.В.Моргун провели ігрові заняття з правил безпеки життєдіяльності «Безпека мого життя».

Під час бесіди «Евакуація населення» О.О.Панкова, відповідальна за організацію роботи з питань охорони праці, розповіла за допомогою презентації про правила здійснення евакуації, про речі та документи , які обов’язково потрібно мати із собою.

В навчальній евакуації прийняли участь учні та педагоги Ліцею технологічного профілю, вихованці Центру розвитку дитини. Після перевірки наявності учнів та доповіді начальнику ЦЗ БНВО директору І.О.Ткачук начальник штабу ЦЗ Н.В.Левченко наголосила на необхідності отримання навичок поведінки в НС, а директор І.О.Ткачук свою доповідь акцентувала на питанні надбання знань з правил евакуації, вміння захистити себе, своїх близьких від небезпеки під час НС та вміння  надання першої допомоги.

Для більшої інформативності учасників навчально-виховного процесу інформаційні стенди було оновлено памятками з дій при аваріях та вибухами та пожежами, вибухонебезпечними і підозрілими предметами. Про сигнали оповіщення населення при НС мирного часу, що таке надзвичайний стан, що означає режим надзвичайної ситуації та підвищеної готовності, що таке військове становище.

Основна мета проведення «Дня ЦЗ» досягнута та головні завдання виконані.

 

Панкова О.О.,
відповідальна за організацію роботи з питань охорони праці

КОРИСНІ ПОСИЛАННЯ

 

СОЦІАЛЬНІ МЕРЕЖІ

 

 

Вхід