Зима прийшла веселі свята принесла

Протягом тижня учні 5 класу ЗОШ І-ІІ ступенів готувалися до зустрічі із Новорічними святами: наполегливо прикрашали класну кімнату різнобарвними поробками, виготовленими власними руками; принесли головний атрибут Нового року – ялинку, яку прикрасили яскравими вогнями та різнокольоровими іграшками; виготовили святкову вітальну стінгазету, а також тематичні подарунки – брелки у вигляді шапочок.

Напередодні новорічних свят класний керівник ознайомила учнів із циклом зимових дат у календарі, які мають для українців особливе значення. Зима незвичайна пора року, яка приносить не тільки морози, сніг та хурделицю, а й багато розваг. Святкування починаються із початком грудня і завершуються у лютому місяці. Під час години спілкування учні також дізналися про звичаї та традиції дідів та прадідів найголовнішого свята – Різдва, вивчили дванадцять страв Святвечора, переглянули відео Вертепу та колядування. На завершення зустрічі і самі заколядували, і як справжні колядники отримали за колядки невеличкі подарунки.

Звичаї й традиції українського народу унікальні, різноманітні та неповторні, і молодому поколінню потрібно не один рік, щоб вивчити та осягнути їх глибинний зміст, а все це тому, що історія нашого народу має глибоке коріння, яке вимірюється століттями.

 

Вікторія Поплавська,
класний керівник

 

 

Архів2021: 

КОРИСНІ ПОСИЛАННЯ

 

СОЦІАЛЬНІ МЕРЕЖІ

 

 

Вхід