Казка в гості запросила

Одним із ефективних засобів педагогічного впливу на розвиток творчої особистості дошкільника названо театралізовану діяльність. Вона сприяє естетичному вихованню дітей, прилучає їх до мистецтва, розвиває вміння бачити, чути, розуміти красу слова, дії. Театральне мистецтво близьке і зрозуміле дітям, адже в його основі – гра, а це для малюка найголовніший аспект діяльності, адже діти, граючись, розвиваються.

Театралізовані ігри позитивно впливають на емоційну сферу дитини, вони акумулюють життєву мудрість, оптимізм, енергію народу. Театр – це високий рівень естетичного виховання, адже він поєднує в собі впливи музики, танцю, пластики, мовлення та образотворчого мистецтва.

Театралізовані ігри приносять величезну користь для духовного виховання, становлення характеру дитини, прищеплення їй найкращих рис, сприяють утвердженню себе в суспільстві.

23 березня 2016 року педагоги та батьки були запрошені на перегляд театралізованих постановок казок «Як котеня шукало маму» та «Пригоди Червоної шапочки», які підготували вихованці груп «Веселка» та «АБВГДейка» Центру розвитку дитини БНВО.

Вихованці групи «Веселка» спробували себе у ролі курчат, козенят, песика, котеняти. Вся театралізована постановка супроводжувалась художнім словом, пісенним супроводом, танцювальними постановками.

Переглядаючи постановку казки «Пригоди Червоної шапочки», у виконанні вихованців групи «АБВГДейка», гості подорожували разом з головною героїнею лісом, милувалися танком весняних квітів, різнобарвних метеликів. Їх лякав сірий Вовчисько, який залюбки танцював із жуками. Ця постановка також була насичена словесним матеріалом та музичним супроводом. Костюми героїв, музичний супровід, віршований матеріал, гарний настрій та ентузіазм вихованців, створили у залі справжнє свято, а свята, як ми знаємо, люблять всі і дорослі, і діти.

 

Вальченко В.О.,
методист з дошкільної освіти

 

 

КОРИСНІ ПОСИЛАННЯ

 

СОЦІАЛЬНІ МЕРЕЖІ

 

 

Вхід