Квітка – символ нашої дружби

28 січня 2021 року виховник рою «Козацька варта» Птуха С.С. провела заняття «Давайте посадимо квітку – символ нашої дружби» до Дня Соборності України.

За свою незалежність українці  боряться сотні років. І День Соборності України для українців особливий день, адже у 1918 році відбулося проголошення Першої Незалежності, а у цей же день рік потому проголосили Акт Злуки Української Народної Республіки та Західноукраїнської Народної Республіки. У цей день закликають пам’ятати про ціну, яку доводиться платити народу за єдність, та аналізувати й враховувати помилки минулого. Сьогодні в Україні знову триває неоголошена Росією війна, розпочата у 2014 році. Однак ми знову показуємо ворогові та всьому світу свою справжню єдність. Українці знову встали обороняти свою незалежність та територіальну цілісність. Історія повторюється, а втім, на відміну від 1918-1921 років, сьогодні Україна має достатньо сили для того, щоб здобути перемогу.

Сила народу у єдності, а єдність починається із дружби, взаєморозуміння, взаємодопомоги. З метою сформувати поняття про справжню дружбу, уміння правильно вибирати друзів, спілкуватись і товаришувати; поповнити знання дітей правилами дружби; навчити цінувати дружбу та друзів; виробляти якості, що сприяють дружбі, а саме почуття допомоги, взаємовиручки; розвивати пам’ять мовлення, творчі здібності; виховувати доброзичливість, бажання допомагати, почуття вдячності, чесності, щирості, толерантності виховник рою «Козацька варта» провела цікаве та пізнавальне заняття. Під час заняття джури розгадували ребуси «Дружба», складали «Асоціативний кущ», прочитали вірш А.Костецького «Велосипед», для обговорення використали вправу «Мікрофон» і починали свою відповідь словами: «Дружити – це означає…», працювали у групах, виконуючи завдання гри «Добре-погано», спільно виконали пісню «Справжній друг», а на завершення разом всім роєм посадили квітку –  символ міцної та щирої дружби, яка як і рослинка, буде з кожним днем зростати, міцніти та квітнути.

 

 

Вікторія Поплавська,
завідуюча організаційно-масовим відділом

 

 

Архів2021: 

КОРИСНІ ПОСИЛАННЯ

 

СОЦІАЛЬНІ МЕРЕЖІ

 

 

Вхід