Круглий стіл «Чи може підліток бути супергероєм?»

30 жовтня 2015 року в рамках Міжнародного фестивалю фантастичної літератури та уявних світів «ЛіТерра Кон» у Центральній бібліотеці ім. Т.Г.Шевченка м. Києва було проведено круглий стіл на тему «Чи може підліток бути супергероєм?». У заході взяли участь учні-члени Міського територіального осередку Малої академії наук БНВО Радкевич Валерія та Тугай Анна разом зі своїм керівником Шмаль Михайло Михайловичем.

Головними авторами круглого столу стали сучасні письменники-фантасти Володимир Арєнєв та Оршуля Фариняк.

Кожен з письменників розповів про народження героїв – в уяві, а потім – на папері, про процес придумування імен героям та географічних назв, про те, звідки беруться ідеї для нових творів. Цікаво, що Арєнєв може знайти ці ідеї на кожному кроці, а Оршуля шукає їх у космічному магазині задумок.

Захід проходив у формі діалогу, тому запитань було дуже багато – про рідний край та його роль у становленні письменників, про їх підлітковий вік, про роль позитиву в літературі для підлітків, про романи-антиутопії, літературні вподобання письменників, про любов до своїх героїв, заповітну мрію та суперможливості, про те, «чи не ліньки писати». Читачі дізналися, що Володимир Арєнєв не вважає свої твори «Душниця» та «Порох із драконових кісток» з героями-дітьми літературою для дітей. Оршуля Фариняк назвала свою серію про Айхо книжкою про добро, яка зацікавить шанувальників гостросюжетної пригодницько-фантастичної літератури.

Фантастика та уявні світи приваблюють дітей своїми загадковими несподіванками та таємничим сяйвом, тому захід пройшов в надзвичайно цікавій і щирій атмосфері.

 

Панкова О.О.,
керівник міського територіального осередку МАН

 

 

КОРИСНІ ПОСИЛАННЯ

 

СОЦІАЛЬНІ МЕРЕЖІ

 

 

Вхід