Майстер-клас «Лялька-мотанка»

Лялька-мотанка – українська народна лялька, символ жіночої мудрості, родинний оберіг. Скільки існує людство, стільки років цій іграшці, яка повинна була дитину заспокоїти, нагодувати і зберегти. Бо мати, залишаючи дитя, замотувала фрукти чи хліб у шматочок тканини, прив’язувала паличку і давала, як іграшку, тому в основі ляльки – хрест.

Виготовляючи цей сакральний предмет, жінки вкладали у неї свою енергію, певні думки і побажання. Ляльку-мотанку передавала мати дочці, коли віддавала до іншого роду, а дочка, у свою чергу, своїй дитині. Це, ніби, ниточка, яка зв’язувала увесь рід.

Так і в Центрі позашкільної освіти Броварського навчально-виховного об’єднання поділилася своїм досвідом та майстерністю, своїми сакральними вміннями Народний майстер України Зайцева Вікторія Анатоліївна. 3 листопада 2017 року було організовано майстер-клас, на якому керівники гуртків декоративно-ужиткового напрямку мали чудову нагоду навчитися робити ляльки-мотанки. Найголовніше те, що процес виготовлення приніс задоволення, грандіозну релаксацію від цікавої роботи.

Адже власноруч зроблена лялька-мотанка має чарівну силу. Вона не лише береже родинне вогнище, але й має здатність здійснювати бажання.

Тож побажаємо жінкам-педагогам здійснення їх бажань!

 

Чернецька Н. В.,
завідуюча художньо-естетичним відділом

 

 

КОРИСНІ ПОСИЛАННЯ

 

СОЦІАЛЬНІ МЕРЕЖІ

 

 

Вхід