Майстер-клас «Нетрадиційні техніки малювання»

29 березня 2017 року в гуртках декоративно-ужиткового напрямку Центру позашкільної освіти Броварського навчально-виховного об’єднання відбулося справжнє свято фантазії та безмежної творчості.

Керівник гуртка студії образотворчого мистецтва «Чарівні фарби» Бєлановська Олена Миколаївна організувала та провела майстер-клас з використанням нетрадиційних технік малювання, розрахований на дітей молодшого шкільного віку. Малювання нетрадиційними способами – захоплююча, неймовірна діяльність, яка дивує і заворожує дітей.

На майстер-класі були присутні вихованці гуртків: «Чарівні прикраси», керівник Матвєєва Л.В., «Майстерня подарунків», керівник Чернецька Н.В. та діти гуртка «Чарівні фарби», керівник Бєлановська О.М.

На майстер-класі Олена Миколаївна навчила присутніх дітей малювати фон кухонною губкою, намотаною на кухонну дерев’яну лопатку, люпин малювати вушними паличками, маки дуже просто малювати лише одним гарним натиском на великий пензлик з фарбою. Розповіла ще можливі варіанти створення неймовірних малюнків за допомогою підручних матеріалів та предметів. Скільки вдома непотрібних цікавих речей: зубна щітка, гребінець, поролон, пробки, пінопласт, котушка ниток, свічки і. т.д. І всі ці предмети можна використовувати у малюванні.

Вийшли погуляти, придивіться, а скільки тут цікавого: палички, шишки, листочки, камінчики, насіння рослин, пух кульбаби, будяка, тополі.

Незвичайні матеріали і оригінальні техніки захоплюють дітей тим, що тут не присутнє слово «не Можна», можна малювати чим хочеш і як хочеш і навіть можна придумати свою незвичайну техніку. Діти відчувають незабутні позитивні емоції, а за емоціями можна судити про настрій дитини, про те, що її радує, що її засмучує. 

Кожна з нетрадиційних технік – це маленька гра. Їх використання дозволяє дітям відчувати себе розкутішими, сміливішими, безпосереднішими, розвиває уяву, дає повну свободу для самовираження.

То ж творіть без меж, наші талановиті діти!!!

Чернецька Н. В.,
завідуюча художньо-естетичним відділом

 

 

КОРИСНІ ПОСИЛАННЯ

 

СОЦІАЛЬНІ МЕРЕЖІ

 

 

Вхід