Мотивація до успіху

Люди поділяються на два типи: одні прагнуть до успіху, а інші хочуть уникнути невдачі, якщо пояснити простою мовою, то це, коли дитина хоче отримати «відмінно» або НЕ отримати «незадовільно». Відчуваєте різницю?

Серед вихованців Центру позашкільної освіти БНВО практичний психолог Чуняк В.А. протягом січня 2016 року провела тестування на мотивацію до успіху (за Т.Елерсом). Дана методика дає можливість виявити рівень мотивації до успіху у досліджуваного, так може бути середній, помірний та занадто високий рівні мотивації до успіху або ж низька мотивація до успіху.

На діаграмі нижче наведені групові результати  дослідження мотивації до успіху у вихованців гуртків Центру позашкільної освіти:

Бачимо, що більшість вихованців мають адекватно високий рівень мотивації до успіху, але у певної кількості дітей немає мотивації до успіху, тобто слід її формувати, а ще частина дітей прагне до мети будь-якою ціною, що також не є позитивним явищем. Тому планується провести захід з метою формування мотивації до успіху у дітей, але звернути увагу, що при цьому не слід забувати про почуття людей, які поруч.

 

Чуняк В.А.,
практичний психолог 

 

 

КОРИСНІ ПОСИЛАННЯ

 

СОЦІАЛЬНІ МЕРЕЖІ

 

 

Вхід