Мотивація – головний чинник успішності особистості

25 лютого 2016 року практичний психолог Чуняк В.А. на засіданні методичного об'єднання керівників гуртків Центру позашкільної освіти презентувала доповідь на тему "Мотивація – головний чинник успішності особистості".

Успішність як сукупність позитивних наслідків діяльності є явищем поліобумовленим, тобто маса чинників впливають на її досягнення. Так, до всім відомої схеми Хочу-Можу-Треба, що поєднує комплекс знань, умінь, навичок та можливостей з інтересами та схильностями і вимогами, що висуває суспільство людині та людина суспільству, слід додати найважливіший компонент – Мотивацію, тобто те, що спонукає до дії. Адже, якщо людина мотивована, її задоволення від роботи може призвести до якісного результату – успіху.

Було розглянуто піраміду потреб Маслоу, де в основі є фізіологічні та потреби в безпеці, потім вбудовуються соціальні потреби, потреби у повазі та найвищі – у самореалізації. Таким чином, що більш розвинутою є людина, то вищими є її потреби і відповідно – мотиви. Педагогам надано рекомендації, як мотивувати вихованців. Захід проходив у атмосфері круглого столу, де всі ділилися своїми думками, ідеями та враженнями.

 

Чуняк В.А.,
практичний психолог

 

 

КОРИСНІ ПОСИЛАННЯ

 

СОЦІАЛЬНІ МЕРЕЖІ

 

 

Вхід