Настановча конференція учнів-членів міського територіального осередку Малої академії наук

8 листопада 2017 року на базі Броварського навчально-виховного об’єднання відбулась настановча конференція учнів-членів міського територіального осередку Малої академії наук України. У роботі настановчої конференції взяли участь 51 юний науковець разом зі своїми науковими керівниками.

Відкрила роботу конференції Ткачук Ірина Олександрівна, директор Броварського навчально-виховного об’єднання, структурним підрозділом якого є міський територіальний осередок Малої академії наук.

З вітальним словом до учасників конференції звернулась Мельник Оксана Миколаївна, начальник управління освіти і науки Броварської міської ради. Вона побажала учням наснаги у пошуковій та дослідницькій діяльності, вказала на важливість участі у різноманітних конкурсах та заходах та їх роль у формуванні активної, конкурентоспроможної особистості.

Панкова Оксана Олександрівна розповіла про діяльність міського осередку МАН та результативність участі у Всеукраїнському конкурсі-захисті науково-дослідницьких робіт учнів-членів МАН у 2016/2017 навчальному році.

З доповіддю «Людина ХХІ століття: якою їй бути» виступила Некряч Анастасія Іванівна, доктор політичних наук, професор, проректор з наукової роботи Київського міжнародного університету.

Повідзіон Олександр, член міського територіального осередку МАН (відділення «Історії») з гумором та посмішкою розповів про участь у профільних навчально-тренувальних змінах для обдарованої молоді Київщини.

Далі, за програмою конференції, розпочалася робота у трьох локаціях. Модератор локації №1, Нагорна Інна Іванівна, керівник секції фізики та астрономії МТО МАН, та науковий консультант - Гончаров Юрій Вікторович, доктор економічних наук, професор, завідувач кафедри економіки, підприємництва, менеджменту Київського міжнародного університету, обговорили питання особливості написання науково-дослідницької роботи  у галузі фізичних наук та актуальні проблеми наукових досліджень економіки України зі слухачами відділень технічних наук; комп’ютерних наук; математики; економіки; фізики та астрономії.

Слухачі відділень літературознавства, фольклористики та мистецтвознавства; мовознавства; історії; філософії та суспільствознавства ознайомилися з особливостями проведення досліджень історичного процесу, а також обговорили актуальні теми історичних досліджень в аспекті сучасних соціально-політичних процесів в Україні. З учнями працювали модератор локації Марченко Жанна Володимирівна, керівник секції історії  МТО МАН, та науковий консультант Черкас Тетяна Володимирівна, кандидат історичних наук, заступник директора з виховної роботи коледжу Київського міжнародного університету.

Слухачі відділень хімії та біології; екології та аграрних наук; наук про Землю активно працювали над темами «Перспективи та актуальність тем науково-дослідницьких робіт екологічного напрямку» та «Науково-дослідницька робота учня як основа формування цілісного світогляду особистості» разом із Романченко Тетяною Олексіївною, керівником секції біології та екології МТО МАН, модератором локації та науковим консультантом локації Некряч Анастасією Іванівною, доктором політичних наук, професором, проректором з наукової роботи Київського міжнародного університету.

Наукові консультанти ознайомили всіх учасників конференції з актуальними темами наукових досліджень, які були розроблені науково-педагогічним колективом Київського міжнародного університету.

Збагачені почутим і побаченим майбутні науковці роз’їхалися по своїм навчальним закладам, аби за кілька тижнів зустрітися знову, вже у ролі учасників Всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт учнів-членів МАН України.

 

Панкова О.О.,
керівник міського територіального осередку МАН

 

 

 

КОРИСНІ ПОСИЛАННЯ

 

СОЦІАЛЬНІ МЕРЕЖІ

 

 

Вхід