Новинки літератури 2018 року

Фото книги

Автор, назва книги

Анотація

Керролл Л. Аліса в Країні Див : казкова повість: для серед. шк. віку / Льюїс Керролл; пер з англ.. В.Панченко; худож. Є.Гапчинська. – К. : Фактор-Друк, 2017. – 144 с.

Ця книжка – шедевр дитячої літератури. Ще за життя автора її було перевидано більше 30 разів. Герої книги – Капелюшник, Солоний Заєць, Чеширський Кіт та інші стали улюбленими для багатьох поколінь юних читачів і їхніх батьків, і оселилися в багатьох прислів’ях та приказках. У захваті від цієї повісті була навіть англійська королева Вікторія. Видання щедро ілюстроване малюнками, що вдало передають дух безсмертного твору.

Керролл Л. Аліса в Задзеркаллі : казкова повість: для серед. шк. віку / Льюїс Керролл; пер з англ. В.Панченко; худож. Є.Гапчинська. – К. : ТОВ «АРТ НЕЙШН», 2018. – 144 с. : іл.

Знаменита казкова історія англійського письменника та математика Льюїса Керролла про пригоди дівчинки Аліси в чарівній країні Задзеркалля. У перекладі з англійської мови вдало й точно передано зміст і гру слів цієї надзвичайно цікавої та мудрої казки з силою-силенною кумедних нісенітниць та парадоксів.

Легенда про Східний календар / переказ М.Єршової; худож. І.Олейников. – К. : Махаон-Україна, 2010. – 32 с.: іл.

У сиву давнину, аж 5 тисяч років тому, в Стародавньому Китаї скликав Небесний імператор звірів і влаштував змагання. Переможцям він пообіцяв надати можливість один раз у дванадцять років правити на землі впродовж року. Так з’явився Східний календар. Легенда розповідає, що всі на свій лад брали участь у змаганні, не обійшлося без обману, знайшлося місце і благородству, і великій силі дружби.

Кажуть, людина набуває рис тварини, в рік якої вона народилася. Прочитайте цю дивовижну історію, пригадайте, коли ви народилися, і спробуйте зрозуміти, чи схожі ви на свого покровителя.

Чарівна скринька : для дошк. та мол. шк..віку / худож. О.Тихонюк. – К.: АВІАЗ, 2012. – 64 с.: іл..

Найкраща збірочка віршів та цікавих оповідань, казок для малечі.

Куліш-Зіньків Л.З. Сонячний дощик : вірші та оповідання / Л.З. Куліш-Зіньків. – Х. : ВД «ШКОЛА», 2006. – 80 с.

У цій книжці зібрано вірші та оповідання, щирі й безпосередні, сповнені ліризму і яскравого доброго гумору. Багато з них уже полюбилися юним читачам.

Унікальність цих творів беззаперечна: вони цікаві малечі й дітям старшого віку, і дорослим.

Огнищани: літературно-мистецький альманах / за ред.. М.М. Шмаля. – Бровари: ТОВ «АНФ ГРУП», 2017. – 224 с. : іл.

Ця книга – плід тридцятирічної праці дитячого творчого літературно-мистецького колективу – гуртка юних шанувальників художнього слова «Горислово» Будинку дитячої та юнацької творчості м. Бровари. Вона увібрала в себе твори, написані юними літераторами на території Броварського краю тьома східнослов’янськими мовами: українською, російською та білоруською.

На левадах шовкових: Поезія сільських обріїв: збірка поезій / упоряд. М.Шевченко; вступ.сл. О.Мороза. – К.: ПП «Томіріс-Н», 2006. – 448 с.

У цій збірці зібрано твори, сповнені любові до нашого села і селянина, нашої не крикливої, але чарівливо-красивої природи.

Петрова Л.Ф. На крилах сонячної мрії : Лірика / Лариса Петрова. – К., 2017. – 122 с.

Поезія Лариси Петрової характеризується глибиною філософської думки, високою громадянською позицією, щирістю, емоційністю. Вірші поетеси відзначаються мелодійністю і легкістю сприйняття.

Кедровська Л.М. Струни серця: збірник віршів / Лариса Кедровська. – К. : ТОВ «Бланксервіс-Плюс», 2017. – 218 с.

До збірки, автором якої є Кедровська Лариса Михайлівна (1950-2015), увійшли всі вірші, що збереглися після того, як вона пішла з життя.

Поетеса оспівує в своїх віршах філософію життя і кохання, в її віршах є і гіркота долі, але багато гумору, є і дитяча сторінка.

Вірші друкувалися у газетах: «Сім днів», «Пролісок», «Сільські вісті» та в журналі «Перець».

Любов’ю до життя овіяна ця збірка віршів.

 

 

Методична скарбничка: 

КОРИСНІ ПОСИЛАННЯ

 

СОЦІАЛЬНІ МЕРЕЖІ

 

 

Вхід