Правопівкульне малювання для дітей – розвиток творчих здібностей та інтуїтивного мислення

Все більшу популярність у сучасному світі користуються нетрадиційні методики з розвитку творчих талантів. Навчитися малювати за короткий час можна використовуючи інноваційну методику правопівкульного малювання. Популярність цього методу зростає з кожним днем.

Під час виконання вправ по правопівкульному малюванню відбувається зміна сприйняття світу, розвиваються здібності до візуалізації, ламаються стереотипи. Формується ставлення до життя як до творчості і розвивається інтуїтивне мислення. Всі ці процеси відбуваються за рахунок тимчасового придушення лівої півкулі і дитина, не звертаючи уваги на логіку, переносить на папір своє бачення предмета. Діти просто малюють те, що бачать, не замислюючись про те, як потрібно малювати правильно. Відключення логіки і раціональної оцінки є результатом такого інтуїтивного методу творчості.

1 та 9 лютого 2018 року практичним психологом Бігун І.І. було проведено розвивальне заняття з правопівкульного малювання серед вихованців старшого дошкільного віку Центру розвитку дитини направлене на розвиток творчих здібностей та інтуїтивного мислення. У даному заході прийняли участь вихованці двох груп: «Малятко» та «АБВГДейка».

Метою заняття правопівкульного малювання було не просто навчання навичкам малювання. Це дало дітям можливість відкрити джерело творчих здібностей і придбати почуття натхнення.

Діти малювали з великим задоволенням і були захоплені процесом повністю, так як не знали до останнього – що саме вони малюють. Дитячому здивуванню не було меж, коли малюнок наприкінці заняття було перевернуто. Всім дуже сподобався процес малювання, а також його кінцевий результат. Діти отримали велике задоволення та залишилися у гарному настрої!

 

Бігун І.І.,
практичний психолог

 

 

 

КОРИСНІ ПОСИЛАННЯ

 

СОЦІАЛЬНІ МЕРЕЖІ

 

 

Вхід