Проведення огляду літератури до Всесвітнього дня книги та авторського права «Душа тисячоліть шукає себе в слові»

З метою виховання любові до книги, поваги до людей, що створюють книги 27 квітня 2015 року для учнів 10-А класу Ліцею БНВО бібліотекар Поджара Т.А. провела огляд літератури «Душа тисячоліть шукає себе в слові», присвяченого Всесвітньому дню книги та авторського права.

З цікавої медіапрезентації учні ознайомились із історією свята, традиціями святкування в Україні та світі. З метою формування навичок інтелектуального мислення було проведено вікторину «Інтелектуали», в якій учні проявили свої знання та ерудицію.

Нині Всесвітній день книги й авторського права святкують у 190 країнах світу. Традиція святкування Дня книжки народилася в Іспанії у Каталонії. Тут 23 квітня уже понад 80 років існує традиція дарувати в день святого Георгія троянди і книжки тим, кого любиш. Троянди символізують кров, пролиту Георгієм у битві з драконом, а книги нагадують про сумну дату 23 квітня 1616 року, день смерті Сервантеса, автора книги «Дон Кіхот».

На батьківщині Сервантеса цю дату вшановують конкурсом – безперервного читання «Дон Кіхота». Читці змінюють один одного протягом 48 годин.

 

Поджара Т.А.,
бібліотекар

 

 

КОРИСНІ ПОСИЛАННЯ

 

СОЦІАЛЬНІ МЕРЕЖІ

 

 

Вхід