Проведення сьомого заняття на тему: «Світ відмінностей» за проектом «Територія успіху»

20 та 23 квітня 2015 року у 10-Б та 10-А класах Ліцею технологічного профілю БНВО соціальний педагог Ігнатюк Т.І. провела сьоме заняття на тему: «Світ відмінностей». На початку заняття учасники виконали вправу «Привітання».

Після повторення правил роботи в групах, присутні виконали вправу  «Сніжинка»: кожний учасник із аркуша паперу за командами ведучого створював сніжинку; всі сніжинки були різними. Таким чином учні переконалися, що люди мають різні погляди, інтереси, одну й ту саму ситуацію оцінюють по-різному.

Наступною була вправа «Чим ми схожі?», виконуючи яку, учасники зрозуміли: в суспільстві ніхто не самотній, поряд з кожним є однодумці.

Доречною була вправа-розминка «Австралійський дощ», яка допомогла

забезпечити психологічне розвантаження, активізувала енергію учасників.

Обговорюючи вправу «Біла ворона», учні прийшли до висновку: не завжди ми ставимо себе на місце того, хто залишився самотнім. Потрібно пам'ятати про це.

Останньою була вправа «Світ відмінностей», в результаті якої учасники зрозуміли, що для досягнення мети потрібно об'єднатися, адже кожен окремо не зміг намалювати не те що місто, навіть вулицю.

На завершення ведуча прочитала учасникам притчу про відмінності, висновком якої є слова: Ми бачимо світ таким, які ми самі.

 

Ігнатюк Т.І.,
соціальний педагог

КОРИСНІ ПОСИЛАННЯ

 

СОЦІАЛЬНІ МЕРЕЖІ

 

 

Вхід