Проведення шостого заняття на тему: «Розвиток емоційного інтелекту» за проектом «Територія успіху»

19 та 23 березня 2015 року у 10-Б та 10-А класах Ліцею технологічного профілю БНВО соціальний педагог провела шосте заняття на тему: «Розвиток емоційного інтелекту». Метою заходу було: розвиток уявлень про негативні емоції, про їх функції та значення; формування навичок розпізнавання та прийняття цих емоцій; навчання прийомів конструктивного вираження негативних емоцій.

На початку заходу ведуча допомогла згадати поняття «емоція», далі учні взяли участь в релаксації під назвою «Веселка».

Під час основної частини учасники виконали першу вправу «Колір мого настрою». Всі по черзі називали колір, що асоціюється в них з їхнім настроєм на даний момент. Ведуча зачитувала значення кольорів.

Наступна вправа – «Намалюй слово». Ведуча називала слово, що означає емоцію, учні на дошці малювали свою асоціацію, пов’язану з цим словом.

Далі були вправи «Покажи емоцію» та «Навіщо нам потрібні негативні емоції?». На завершення учні виконали вправу «Вгору веселкою».

Загалом учні залишились задоволені проведеним заходом, отримали чимало позитивних емоцій та по-іншому подивились на негативні емоції та їх позитивне значення для людей. 

 

Ігнатюк Т.І.,
соціальний педагог

КОРИСНІ ПОСИЛАННЯ

 

СОЦІАЛЬНІ МЕРЕЖІ

 

 

Вхід