Проєкт «Моє місто»

25 вересня 2020 року на уроці дизайну і технологій учні 3-А класу ЗОШ І-ІІ ступенів БНВО виконали й презентували навчальний проєкт «Моє місто» з розділу «Я і моє оточення». Клас об’єднався у дві групи, кожна з яких створювала свій об’ємний макет міста за власним задумом із коробок, упаковок, картону, кольорового паперу. Важливим моментом було тренування навички роботи в групі, де відпрацьовувалася взаємодія, взаємоповага, взаємодопомога (поняття, що вивчалися раніше на уроках з предмету Я досліджую світ).

Робота на уроці відповідала вимогам змістової лінії «Середовище проєктування» і була спрямована на розвиток аналітичного, просторового та творчого мислення дітей, уміння працювати в команді, створення умов для оволодіння елементами дизайну: виявлення проблем, продукування ідей, вибору соціально і особистісно значущих об’єктів проєктування, таких, як магазин, аптека, вокзал, пішохідний перехід; виконання елементарних графічних зображень; добір матеріалів для виготовлення виробу за їх властивостями; експериментування з матеріалами і технологіями для реалізації власних ідей; планування технології послідовності виготовлення виробу, цілісний розвиток особистості дитини засобами предметно-перетворювальної діяльності, формування ключових та проєктно-технологічної компетентностей.

Результатом стала емоційна презентація дітьми свої проєктів: міст та їх об’єктів, радість від спільної роботи і пошук, цікаве відтворення творчих ідей, несподіванки та море позитиву!

 

Стенченко О.П.,
класний керівник

 

 

 

Архів2020: 

КОРИСНІ ПОСИЛАННЯ

 

СОЦІАЛЬНІ МЕРЕЖІ

 

 

Вхід