Про проведення заходів з питань психічного здоров’я та способи піклування про нього

У період з 24 по 28 червня 2024 року для вихованців, які відвідують заклад у літній період, психологічною службою було проведено заходи на тему:  «Техніки та інструменти допомоги для психічної стабілізації дітей». На заняттях дітям пояснили, що ми самостійно можемо впливати на наш стан та настрій. Для цього слід застосовувати спеціальні вправи. Діти вивчали техніки самозаспокоєння при тривозі, роздратуванні, гніві. Практичний психолог Іванна Шкурай розповіла дітям про дихальні вправи від Всеукраїнської програми ментального здоров’я «Ти як?», які діти з цікавістю практикували.

Також діти виконали вправу «Багаж щастя»: в символічну скриньку склали свої найкращі спогади та враження про перебування у пришкільному літньому таборі.

З метою розвитку уміння працювати в команді соціальний педагог Тетяна Кучерява провела вправу «Спільний малюнок».  З метою усвідомлення дітьми власних кордонів та кордонів інших людей, ознайомлення з прийомами захисту власних кордонів було проведено вправу «Власний простір».

На заняттях діти були активні, ділилися своїми думками та враженнями.

 

Психологічна служба

Психологічна служба: 
Архів2024: 

КОРИСНІ ПОСИЛАННЯ

 

СОЦІАЛЬНІ МЕРЕЖІ

 

 

Вхід