Про роботу п’ятого засідання професійної спільноти вчителів початкової школи

27 березня 2024 року відбулося п’яте засідання професійної спільноти вчителів початкової школи, на якому розглядалося два важливі питання: «Формувальне – оцінювання  інноваційний концепт оцінювання освітніх досягнень здобувачів освіти та невід’ємний складник освітнього процесу» і «Збереження ментального здоров’я вчителів та здобувачів освіти».

В першій частині засідання творчий колектив вчителів початкової школи на чолі з модератором професійної спільноти Валентиною Вальченко обговорювали  вимоги до знань здобувачів освіти, навичок та їх компетентностей, про підходи до оцінювання навчальних досягнень. Під час обговорення кожен з педагогів мав змогу висловити свої думки та враження щодо задач формувального оцінювання, орієнтирів для вчителя, а також поділитися досвідом про організацію та алгоритм діяльності щодо теми, яка розглядалася.

Друга частина засідання була присвячена ментальному здоров’ю  (психологічному благополуччю) педагогів та  здобувачів освіти. Здоровий дух та психіка людини є важливими для втілення бажань, реалізації цілей, доброго фізичного самопочуття і залежить від багатьох чинників: соціальних, екологічних, економічних, а на сьогодні ще і воєнних реалій. Турбота про себе ефективна тоді, коли вплетена у щоденну рутину. Як вберегтися, як підтримати власне ментальне здоров’я на належному рівні розповідала психологічна служба  закладу. Ганна Андрющенко, Тетяна Кучерява та Іванна Гергель провели з вчителями ділову гру з елементами тренінгу на вироблення стресостійкості «Жив був педагог». А також запропонували вправи для набуття практичних навичок для збереження ментального здоров’я як педагогів так і їхніх учнів, які можна використовувати за кожної вільної нагоди.

 

 

Валентина Вальченко,

модератор професійної спільноти

Архів2024: 

КОРИСНІ ПОСИЛАННЯ

 

СОЦІАЛЬНІ МЕРЕЖІ

 

 

Вхід